Yalova'da milletvekili adayları faciadan kurtuldu

Yalova'da milletvekili adayları faciadan kurtuldu

Yalova'da şiddetli yağış ve fırtına ağaçları devrildi. Çiftlikköy ilçesine bağlı Dereköy'de yaşlı bir ağaç Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili adaylarını taşıyan minibüsün üzerine devrildi. Şans eseri yaralanma olmazken araçta ağır hasar meydana geldi.

Çiftlikköy ilçesine bağlı Dereköy'de seçim çalışması yapmak için yola çıkan MHP milletvekili adayları Hatice Beştaş ile Ali Oğuz Berberoğlu ve MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular ile parti yöneticileri seçim minibüsü ile köye ulaşarak seçim çalışmalarına başladı. Bu esnada minibüse dönen MHP İl Başkanı Hasan Topçular kısa bir süre minibüste oturup dinlendi. Ancak bu esnada başlayan yağış ve rüzgar yol üzerindeki 2 ağacın devrilmesine sebep oldu. 

Ağaçlardan birisi park halindeki minibüsün üzerine devrildi. Minibüsün tavanını ezen ağaç araçta ağır hasara neden olurken araç içerisinde bulunan MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular ise şans eseri yaralanmadı. Kazanın ardından konuyla ilgili açıklama yapan MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular, "Arkadaşlar araçtan aşağıya indiler. Ben de telefon görüşmesi yapıp aşağıya inecektim. Rüzgar ve beraberinde aniden fırtına başladı. Minibüs sağa sola doğru sallandı. Bizimle beraber 40-50 kişilik partili arkadaşımız vardı. Arabadan inmek için hamle yaptım, o arada bir şeyler oldu. Sanki yer çökmüş gibi bir şey oldu. Biranda yere çöktük. Biz farkında değiliz, üstümüze ağaç düşmüş. Arkada oturan bir kız kardeşimiz vardı. Arabanın tavanı filan çöktü dedi ve panikledi. Daha sonra dışarıdan gelen arkadaşlarımızın yardımıyla arabadan çıktık.

Hiçbir arkadaşımızın burnu kanamadan büyük bir felaketi atlatmış olduk. Her ne kadar moralimiz bozulmuş olsa da seçim arabamız kullanılamaz hale geldi. Diğer sivil araçlarımızda da hasar var. Hem köy halkı hem de bizimle beraber seçim çalışmalarına katılan partili arkadaşlarımızın hiçbirine bir şey olmadığı için son derece mutluyuz. Her şeye rağmen seçim çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hayat devam ediyor. Büyük bir faciayı ucuz atlattık. Köy halkının bize desteği oldu. Kendilerine de teşekkür ederiz. Çevreden gelen ekipler de yardım ettiler. Büyük faciayı ucuz atlattık .Allah bundan sonra kimseye böyle felaket yaşattırmasın" dedi.

Bu arada partililerle irtibat kuran Yalova Valisi Selim Cebiroğlu ile Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, bölgeye kepçe, arama ve kurtarma ekibi ile itfaiye gönderdi. Ekiplerin çalışmalarına Dereköy Muhtarı Hidayet Köken ve köylüler de katıldı. Testere ile devrilen ağaç kesilirken; kepçenin de yardımıyla ağaç kalıntıları aracın üzerinden kaldırıldı. Bu arada jandarma ekipleri, bölgede güvenlik önlemi aldı. Olay yerine gelen çekici ile minibüs, bulunduğu yerden kaldırıldı.