Yalova’nın çöplük meselesi ortadan kalktı

Yalova İli Yerel Yönetimleri Katı Atık Yapma ve İşletme Birliği (YAKAB) tarafından ihalesi yapılan 2. lotun yapımına başlandı.
Yalova’nın çöplük meselesi ortadan kalktı

Yalova İli Yerel Yönetimleri Katı Atık Yapma ve İşletme Birliği (YAKAB) tarafından ihalesi yapılan 2. lotun yapımına başlandı. 2017 yılı başında tamamlanarak hizmete girmesi planlanan yeni depolama alanı ile birlikte ilin çöp kabusu da sona ermiş olacak.

Yalova'daki bütün belediyelerin çöplerini depoladıkları ve YAKAB tarafından işletilen katı atık depolama alanında 1. lotun tamamen dolması üzerine yaşanan çöp meselesi kısa sürede çözüme kavuştu. YAKAB yönetimi 2. lotun izinlerini alarak işin yapım ihalesini gerçekleştirdi. İhalenin ardından çalışmalara başlandı. Konuyla ilgili bilgi veren YAKAB ve Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, "Çöp depolama alanında 1. lot doldu. Dolayısıyla da 2. lotun bir an önce devreye girmesi şart oldu. Bu konuda hızlı davranılması gerekiyordu. Zira 2. lotun bir an önce devreye sokulamaması durumunda çöplerin nereye döküleceği konusunda bir sıkıntı yaşanması muhtemeldi. İlgili bakanlıklarla yapılan yazışmalarda izinler çıkartılarak lotun yapım işi ihale edildi. 2. lotun yapımına başladık. Hedefimiz 2017 yılının ilk ayında bu lotu devreye sokarak çöpleri buraya depolamaya başlamak" dedi.

Yalova’nın çöplük meselesi ortadan kalktı

Kaynak: