Yamaç paraşütü ve müziği gökyüzünde buluşturdu

Ritim saz ustası Dorman, Babadağı'ndan Ölüdeniz'e yamaç paraşütü atlayışları sırasında ritim sazlar bongo, shaker, kopuz ve djembe ile müzik yaparak Türkiye'de bir ilke imza attı.
Yamaç paraşütü ve müziği gökyüzünde buluşturdu

Ritim saz ustası Gerçek Dorman, Babadağı'ndan Ölüdeniz'e yamaç paraşütü atlayışları sırasında bongo, shaker, kopuz ve djembe gibi ritim sazları ile "The Ballad of George Collins" şarkısını seslendirdi. 

Müzik eğitimini ABD'deki Berkeley Üniversitesinde tamamlayan 35 yaşındaki Dorman, Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Babadağı'nda bin 800 metre yükseklikten Ölüdeniz'e yamaç paraşütüyle yaptığı müzikli atlayışlarını paraşüt pilotu Hakan Çetinkaya'nın yardımıyla gerçekleştirdi.

Atlayışlar sırasında, İngiliz müzisyen Sam Lee'nin The Ballad of George Collins adlı parçasını bongo, shaker, kopuz (ağız arpı) ve djembe gibi çeşitli ritim sazları çalarak seslendirdi.

Dorman'ın müzikli atlayışları, kamerayla kayıt altına alındı.

"Bulutlara, güneşe doğru çalmak zevkliydi"

Dorman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Afrika kökenli bir ritim saz olan djembe ile yaptıkları atlayış sırasında çekim yaparken çok zorlandıklarını belirterek, Çetinkaya'nın yaklaşık 1,10 metre boyutundaki djembeyi yamaç paraşütüne ustalıkla adapte edebilmesinin atlayışın gerçekleştirilmesinde en önemli rolü oynadığını söyledi. Dorman, bu atlayıştaki çekimin yaklaşık 1,5 saat sürdüğünü belirtti.

Atladıktan sonra hissettiği kalp çarpıntısının inanılmaz boyutta olduğunu anlatan Dorman, "Gökyüzünde o kadar yüksekte çalmak hakikaten çok güzel bir duyguydu. Hem heyecanlıydı hem bulutlara doğru, güneşe doğru çalmak zevkliydi, güzeldi. Benim için başka bir anlam ve heyecan içeriyordu." dedi.

Sam Lee ve ekibi ile gökyüzünde konser verecek

Atlayışta eserlerini seslendirdiği Sam Lee'nin çekimlerden çok etkilendiğini ifade eden Dorman, "Sam Lee, bu projeyi çok beğendi ve Türkiye'ye gelip bizimle uçmak istiyor, kendi ekibiyle beraber. Hepimiz aynı anda sanki bir konser veriyormuş gibi aynı anda atlayacağız ve aynı anda çalacağız, planlarımız bu." diye konuştu.