Yangın 5 evi kullanılamaz hale getirdi

Denizli'nin Babadağ ilçesinde çıkan yangın sonucu 5 ev kullanılamaz hale geldi.
Yangın 5 evi kullanılamaz hale getirdi

Denizli'nin Babadağ ilçesinde çıkan yangın sonucu 5 ev kullanılamaz hale geldi. Yangın nedeniyle 2'si çocuk 8 kişi dumandan etkilendi.

Edinilen bilgilere göre, Hacı Mehmet Zorlu Caddesi üzerinde bulanan Hatice Küçük'e ait evde belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangını gören vatandaşlar ilk müdahaleyi yaparken, olay yerine Babadağ, Sarayköy, Buldan ve Kayalık'dan itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede yayılan alevler bitişiğindeki evlere sıçrarken, yangının daha diğer evlere sıçrama ihtimaline karşı çevredeki evler güvenlik güçleri tarafından boşaltıldı.

Sokakların dar olması ve itfaiye ekiplerinin yangının bulunduğu noktalara ulaşma konusunda zorluk çekmesi üzerine Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinde takviye arazözler ve yangın söndürme helikopteri istendi. Helikopterin de yardım etmesiyle yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

Yangında, Hatice Küçük, Mustafa Güneş ve Mehmet Kayalı'nın evleri kullanılamaz hale gelirken, Hüseyin Çakır ve Mehmet Dedemoğlu'nun evleri ise kısmen yandı.

Yangın nedeniyle çıkan dumandan, etkilendikleri gerekçesiyle sağlık merkezine kaldırılan 2'si çocuk 8 kişi tedavileri yapıldıktan sonra taburcu edildi.

Yangında evleri yanan vatandaşlara yardım etmek amacıyla olay yerine geldiğini belirten Babadağ Belediye Başkanı Salim Demirezen, "Evler iç içe olduğu için alevler bir anda yayıldı. Helikopterin de katıldığı söndürme çalışmalarında diğer evlere sıçramadan yangın kontrol altına alındı. Can kaybının yaşanmaması tesellimiz oldu. Bu yaraları saracak güçteyiz. Ailelerimize, Babadağ'a geçmiş olsun" şeklinde konuştu.

Yangın 5 evi kullanılamaz hale getirdi

Yangın 5 evi kullanılamaz hale getirdi

Kaynak: