Yapay zeka çılgınlığında sona mı geliyoruz

OpenAI’nin ChatGPT’yi kullanıma sunması ile birlikte 2022 yılının kasım ayından bu yana adeta bir yapay zeka çılgınlığı yaşanıyor.
Yapay zeka çılgınlığında sona mı geliyoruz

OpenAI’nin ChatGPT’yi kullanıma sunması ile birlikte 2022 yılının kasım ayından bu yana adeta bir yapay zeka çılgınlığı yaşanıyor. Kısa süre içerisinde tüm dünyada popülerliği kavuşan yapay zeka destekli sohbet robotu için işler tersine dönmüş gibi görünüyor. İşte ChatGPT hakkındaki son rakamlar.

ChatGPT kullanım oranı 8 ay sonra ilk kez düştü

İnternet analiz sitesi SimilarWeb, hem masaüstü hem de mobil trafik dahil olmak üzere OpenAI’nin ChatGPT uygulamasındaki küresel trafiğin haziran ayında yüzde 9,7 düştüğünü açıkladı. Kasım ayında ilk kez kullanıma sunulan yapay zeka uygulamasının kullanım oranı böylece ilk defa azalmış oldu.

SimilarWeb, aynı zamanda ChatGPT web sitesine dünya çapındaki tekil ziyaretçi sayısının yüzde 5,7 düştüğünü ifade ediyor. Analiz şirketi ayrıca, insanların web sayfasında geçirdikleri sürenin de yüzde 8,5 düştüğünü belirlemiş durumda.

Analiz şirketi, mayıs ayında ChatGPT kullanımındaki artışın yavaşladığını ortaya koymuştu. Haziran ayında ise sohbet robotunun kullanım sıklığı önemli oranda azalmış gibi görünüyor. Bu durumun sadece ChatGPT özelinde olmadığını söylemekte de fayda var. Microsoft Bing indirmelerinin de haziranda önceki aya göre yüzde 38 düştüğü ifade ediliyor.

Son veriler ışığında sohbet robotlarının popülerliğini artık yavaş yavaş kaybettiğini söylemek yanlış olmayacaktır. Kullanıma sunuldukları ilk dönemde büyük yankı uyandıran yapay zeka sistemleri artık eskimiş görünüyor. Bu sistemlerin yerlerini korumaları için ise daha farklı yeniliklerle karşımıza çıkması gerekiyor.

Kaynak:https://shiftdelete.net

Etiketler :