YAPTIĞINIZ İŞİN HAKKINI VERİN

İSMAİL POÇAN/ YENİ HABER
YAPTIĞINIZ İŞİN HAKKINI VERİN

Altınekinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Mart Ayı Toplantısı’nda konuşan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, “İnsanlar öncelikle bulunduğu yerin hakkını verecek. Öğrenciyse öğrenciliğin, akademisyense akademisyenliğin esnafsa esnaflığın, ne iş yapıyorsa onun hakkını vermeli. Hangi görevi yaparsanız yapın, en iyisini en güzelini yapın” dedi.

Altınekinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Mart Ayı Toplantısı dernek binasında gerçekleşti. Toplantıya Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Altınekinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Veli Tekelioğlu, Başkan Yardımcısı Erol Poçan, veliler ve öğrenciler katıldı. Yapılan toplantılardaki amaçlarının birlik ve beraberliği sağlamak olduğunu belirten Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Altınekinlilerin bir yerlerde olması ve hem ülkeye hem de Altınekin’e faydalı işler yapmak için çalıştıklarını söyledi.

ALTINEKİN İNSANI FARKLI ALANLARDA DA OLMALI

Altınekin’in tarımdan ve ziraattan öte farklı alanlarda ülkenin yönetimine girmesini sağlamak istediklerini ifade eden Hançerli, “Bunlar da yavaş yavaş görülüyor. Bütün partilerin yönetim kurullarında, devletin farklı kademelerinde, belediye meclis üyeliklerinde, milletvekillerinde görülüyor. Ama yeterli değil daha fazla görülmesi gerekiyor. Bizde böyle bir çalışma içerisindeyiz” diye konuştu.

DESTEK HER SENE ARTARAK DEVAM EDİYOR

Farklı derneklerin de toplantılarına katıldıklarını vurgulayan Başkan Hançerli, “Diğer derneklerde 16 öğrenci, 20 öğrenci burs veriyorlar. Bizde ise bu hemşeri derneği olmamıza rağmen 100’ün üzerinde öğrencimize burs veriliyor. Bu da her sene artarak devam ediyor. Yöneticilerimizde bu işi bir hemşericilik ruhu içerisinde en iyi şekilde yapmanın gayreti içerisindeler. Bizlerde elimizden geldiği kadar yardım etmenin şuuru içerisindeyiz.  Karatay Gençlik Merkezi’nde farklı etkinliklerimiz var. Yine Büyükşehir Belediyesinin bir Gençlik Merkezi var. Halk Eğitim müdürlüğümüzle birlikte farklı çalışmaları birlikte ihya ediyoruz. Yine Gençlik Meclisimizde var. Bu meclis Çanakkale’nin 100.yılında yapılacak çalışmalar olsun,  farklı konferansların verilmesi daha bir çok etkinliğin gerçekleştirilmesi, Konya dışına etkinliklerin düzenlenmesi açısından çalışmaları mevcut” şeklinde konuştu.

BORCU OLMAYAN İKİ BELEDİYE; ALTINEKİN VE KARATAY

“Diplomayı alıp eve götürmekle iş bitmiyor” diyen Başkan Hançerli, “Öncelikle diplomanın hakkını vererek en iyi şekilde yetişmek,  bunu yabancı dille taçlandırmak, biraz daha kariyer yapmak gerekiyor. Şimdi o da yetmiyor. Artık Sivil Toplum kuruluşlarına üye olmak ön plana çıkıyor. Bunlara dikkat etmekte fayda var. Bizler bir bakıma bir Altınekinlinin de bu işi yapabileceği bu memlekete hizmet edebileceğini göstermek adına uğraş verdik. Dolayısıyla önce Karatay’a hizmet ettik. O civarlarda yapılan hizmetlere de öncülük etmeye çalışıyoruz. Bir bakıma Altınekin ve civarında yapılan hizmetlerle alakalı oradaki kardeşlerimizi yönlendirme yoluna da gidiyoruz. Çok tevafuktur. Konya’da borcu olmayan ve borcunu yapılandırmış 2 belediye vardır. Biri Altınekin Belediyesi biri de Karatay Belediyesi’dir. İş ihaleye çıkartılıyor, iş veriliyor, böyle bir başka belediye görmeniz mümkün değil. Belediyecilikte 30 yılımızı devirdik. Bu birikimimizi halkımıza aktarıyoruz. Altınekin’e bir düğün salonu yapıyoruz. 3 trilyona mal olacak bu düğün salonu Akşehir’de yok, Beyşehir’de yok ve diğer yerlerde de yok. Onun için belli imkanların kullanmasında birlikte hallediyoruz. Altınekin Belediyesiyle kafa kafaya verip Dedeler, Akıncılar, Oğuzeli, Altınekin ve köylerini bu dönem içerisinde hizmetle donatacağız” ifadelerini kullandı.

YAPTIĞINIZ İŞİN HAKKINI VERİN

Toplumun her kesiminde Altınekinlinin tarım ve ziraat dışında başka noktalara gelmesi gerektiğini belirten Mehmet Hançerli,  İnsanlar öncelikle bulunduğu yerin hakkını verecek. Öğrenciyse öğrenciliğin, esnafsa esnaflığın, akademisyense akademisyenliğin ne iş yapıyorsa onun hakkını vermeli. Hangi görevi yaparsanız yapın, en iyisini en güzelini yapın. Öğrenciler nasıl üniversite girmek için bir yarış içerindeyseler çalışma hayatında da bu böyle. Bu durumda da öğrencilik hiç bitmiyor. Onun için kendinizi geliştirmek durumundasınız. Sizler bazı mevkileri makamları isteyeceksiniz ama aslolan ben bunu siyasette bunu gördüm. Bir şeyleri sizin istemenizden ziyade sizi oraya layık görecekler” dedi.

ÜNİVERSİTE BİTİRMEKLE İŞ BİTMİYOR

Asıl işin üniversiteyi bitirdikten sonra başlayacağını ifade eden Başkan Hançerli, “Üniversiteyi bir şekilde bitirirsiniz. Ama üniversiteyi bitirdikten sonra insanın çizeceği yol çok önemli. Önce kendimizi iyi yetiştireceğiz. Diplomanın hakkını vereceğiz. Diplomanın yanısıra iyi de bir çevre edineceğiz. Bu evden okula, okuldan derneğe, ordan başka yerlere gidecek. Bazı arkadaşlar bu işin içine giriyor ama mühendis olmadan mühendis oluyor. Dolayısıyla insan öncelikle bulunduğu yerin hakkını verecek, daha sonra bir takım çalışmaların içine girecek. Biz gerekeni yapacağız. Bazı yerlere kolay gelinmiyor.  Bu dönem bu kanunlarla birlikte fiziki manada memleketimizin dört bir tarafını güzelleştirirsek, bunun yanında kültürel çalışmalara da biraz ağırlık verirsek, Altınekinli hemşerilerimizin aidiyet duygusunu yaşamalarını bir sağlayabilirsek o zaman daha farkı şeyler olacak” diye konuştu.