Yaralı karacaya şefkat eli

Yaralı karacaya şefkat eli

Gümüşhane'de vatandaşlar tarafından bulunan yaralı yavru karaca, Trabzon'da ameliyat edildi.

Torul ilçesine bağlı Arpalı köyünde yaralı yavru karaca gören vatandaşlar, durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Yaralı karaca, köye gelen ekiplerce alınarak kent merkezindeki müdürlüğe getirildi.

Veteriner hekim tarafından yapılan kontrollerde karacanın vücudunda kırık ve yaralanmalar tespit edildi. İlk müdahalesi yapılan karaca, ameliyat için Trabzon'a gönderildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Gümüşhane Şube Müdürü İlbeyi Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaralı karacayı vatandaşların ihbarıyla bulduklarını söyledi.

Aydın, "Yaralı karacayı Torul'dan Gümüşhane'ye getirdik. Veterinerimiz yaralı karacaya ilk müdahaleyi yaptı. Bacağı kırık olduğu için ameliyat olması gerekiyordu. Ameliyat için Trabzon ve Erzurum ile görüştük. Yaptığımız görüşmeler sonucu karacamızı Trabzon'da bir veteriner hekime gönderdik." dedi.

Aydın, karacanın Trabzon'da ameliyat edildiğini belirterek, "Bacağındaki kırık iyi olur ve sağlığına kavuşursa karacayı bulduğumuz yere bırakacağız. İyi olmazsa hayvanat bahçesine göndereceğiz." diye konuştu.

Karacanın yaralanma nedenini araştırdıklarını ifade eden Aydın, karacaya şefkat elini uzatan vatandaşlara, görevlilere ve veteriner hekimlere teşekkür etti.