Fatma Betül Felhan

Fatma Betül Felhan

YARATAN RABBİ’NİN ADIYLA OKUMAYI BİLMEK

YARATAN RABBİ’NİN ADIYLA OKUMAYI BİLMEK

 Ramazan gelmiş hoş gelmiş, ama bitmiş bizi bırakacakmış! Ramazan ayının sonuna geldik. İçerisinde Kur’an-ı Kerim’in indirildiği bu ay bize bin aydan daha hayırlı olan geceyi bu günlerde bizlere sunuyor. Hangi gün bu kutlu gece bilmiyoruz ama şunu biliyoruz ki son on gün içerisinde bir gecede kesinlikle var. Bu kutlu geceyi bulmak tabi ki de biraz zor olmalı. Hemen bize sunulmamalı. Bu kutlu geceyi Rabbim ibadetle geçirenlerden ve kurtuluşa erenlerden eylesin inşallah.

  Ramazan ayının önemi şüphesiz ki Kur’an-ı Kerim’in bu ayda indirilmiş olması. Karanlıkların dağılıp aydınlığın yayılması. Bütün sistemlere kafa tutan bir aydınlık. Bütün her şeyi, Yaratanına döndüren bir aydınlık. Allah demenin mutluluğunu yaşatan bir nida. Kutlu bir ay çünkü Rab kullarıyla konuştu bu ayda. -Gelin bana ve kurtuluşa erin. Kendi sözlerimden size bir kılavuz hazırladım eğer buna uyarsanız işte o gün kurtuluşa ereceksiniz. Gelin kullarım bana doğru içerisinde bu kutlu kılavuzu indirdiğim bu ayı verilen nimete çokça şükredesiniz diye oruç ayı kıldım.- Oruç bütün kötülüklere dur demenin ayı. Oruç, kalkanlarımızın sağlamlaştığı ve işlevsel hale geldiği ay. Bağışlanma zamanı geldi kapımızı çalmaya başladı. Ya Rabbi bizi bağışlananlardan eyle. Biz senden razıyız sende bizden razı ol.

   Kur’an ayı Ramazan. Bol bol Kur’an’ın okunduğu ama çoğu kişi tarafından yine anlaşılmadığı bir dönem. Okumak ve anlamamak nasıl bir çelişkidir Ya Rab. Hâlbuki Rabbimizin ilk emri oku değil miydi? Rabbimiz bu emirle oku ama anlama mı demişti. Rabbimiz okumamız, anlamamız ve hayata geçirmemiz için göndermemiş miydi bu kutlu kılavuzu.

  Eski zamanları ve zulümleri unut ve aslına dön. Bilmediğin bir dille karşı karşıyasın ve bildiğin dille okumalısın, anlamalısın. Bu kitabı okuyarak ancak eski güçlü zamanlarına dönersin. Bırak boş konuşanları sen! Yıllarca kendi dilinde okursan günaha girersin yalanını uydurdular sana. Bu yalanlara kanma ve kendi dilinde oku ve anla! Anla ki Müslümanlığının şuuruna varasın. Anla ki nasıl güzel bir dinin içerisinde olduğunu fark et. Anla ki insan olmanın şuuruna var.

   Müslüman öldürmekle değil yaşatmakla mükelleftir. Ve ancak sen bu algıyı değiştirebilirsin. Kur’an’ı oku ki yaşayasın. Şuan yaşamıyorsun sadece nefes alıp veriyorsun. Ruhsuz bir bedene sahip olduğun için canında acımıyor. Canının acıması için oku ve anla. “Müslümanlar ancak kardeştir.” Hitabına kulak ver ve denileni anla.

  “Müslümanlar ancak kardeştir.” Ne güzel bir hitaptır bu ya Rab! Bu hitabına bizleri muhatap olarak al. Ve bizi kardeşlerimize gerçek kardeş et ki onların canı acıdığında bizim vücudumuz ateşlensin ve bizi bu kötü uykumuzdan uyandırsın. Acıyla gözlerimizi açsın. Ve bizi İman edenlerden eyle! Âmin

Vesselam… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Betül Felhan Arşivi
SON YAZILAR