Yardımlar Gazze Sosyal İşler Bakanlığı'na teslim edildi

"Eclips" adlı gemiyle Gazze'ye gönderilen yardım malzemelerinin ilk bölümü, Gazze Sosyal İşler Bakanlığına teslim edildi.
Yardımlar Gazze Sosyal İşler Bakanlığı'na teslim edildi

Türkiye'nin "Eclips" adlı gemiyle gönderdiği yardım malzemelerinin ilk bölümünün, Gazze Sosyal İşler Bakanlığına teslim edildiği bildirildi.

Türkiye'nin geçici Kudüs Konsolosu Burç Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'den ikinci gemiyle gönderilen insani yardım malzemesi yüklü 3 tırın Gazze Sosyal İşler Bakanlığına teslim edildiğini söyledi.

Gazzelileri sevindirebilmek amacıyla yardım malzemelerinin tamamının bayram öncesi bölgeye teslimi için çok çalıştıklarını ifade eden Ceylan, "Türkiye, daha fazla yardım ulaştırılabilmesi ve ablukanın kaldırılması için her türlü çabayı sarfediyor. Türkiye, Gazze'ye sırtını dönmeyecek, iyi günde ve kötü günde yanında olacak." dedi.

Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine insani yardım götürmek için cuma günü Mersin Uluslararası Limanı'ndan yola çıkan "Eclips" adlı ikinci gemi, geçen pazartesi günü İsrail'in Aşdod Limanı'na ulaşmıştı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda hazırlanan gemide, 2 bin 500 ton insani yardım malzemesi bulunuyor.