Yargıtay: Hain kalkışmayı lanetliyoruz

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Akarca, "Milli iradeyi, ülkenin birliğini ve demokrasimizi hedef alan, TSK içerisine sızmış bir grup hain tarafından gerçekleştirilen kalkışmayı lanetliyoruz." dedi.
Yargıtay: Hain kalkışmayı lanetliyoruz

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, "Milli iradeyi, ülkenin birliğini, bütünlüğünü ve demokrasimizi hedef alan, silahlı kuvvetler içerisine sızmış birgrup hain tarafından gerçekleştirilen kalkışmayı lanetliyoruz." ifadesini kullandı.

Akarca, yaptığı yazılı açıklamada, FETÖ'nün darbe girişiminin, milli iradeyi, ülkenin birliğini, bütünlüğünü ve demokrasiyi hedef aldığını belirtti.

Silahlı kuvvetler içerisine sızmış bir grup hain tarafından gerçekleştirilen kalkışmayı lanetlediğini belirten Akarca, saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

"Şanlı direniş"

Halkına, milli ve manevi değerlerine yabancılaşmış bir terör odağının, sinsi ve hain emellerinin, vatanına, devletine ve demokrasiye sonuna kadar bağlı aziz milletin her türlü takdirin ötesindeki şanlı direnişiyle bertaraf edildiğini vurgulayan Akarca, "Devletimizin ve milletimizin birliği ve bütünlüğünün korunması, demokratik düzenin ve hukukun üstünlüğünün hakim kılınması yolunda gösterilen her türlü mücadelenin yanında olduğumuz gibi hainlerin adalet karşısında en kısa sürede hak ettikleri karşılığı bulması amacıyla yürütülen ve yürütülecek adli ve idari sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız." ifadelerini kullandı.