Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Yarım kalan işlerimiz var

Yarım kalan işlerimiz var

Konyaspor bu günlerde 3. Aykut Kocaman dönemini yaşıyor.

Aykut Kocaman’ın ilk döneminde tesis yoktu, alt yapı yoktu, stadyum yoktu, ekonomik yapı sağlam değildi.

Aykut Kocaman’ın 2. dönemi çok farklı gelişti, yeni yapılan stadyumun verdiği enerjiye Aykut Kocaman ve öğrencileri çok iyi tepki verince önce lig üçüncülüğü daha sonra Türkiye Kupası Konya’ya geldi. Bir şekilde bir ayrılık yaşandı, Konyaspor bu ayrılık sonrası 4 tane hoca değiştirdi, maddi ve manevi çok yıprandı. Aykut Kocaman ise İstanbul’da umduğu aradığı çalışma ortamını bulamadı.

3. Aykut Kocaman dönemi çok farklı bir ortamda başladı. Türk futbolunda yeni gelen futbolcuları havaalanında karşılamak çok sıra dışı bir durum değil ancak havaalanında karşılanan teknik adama çok alışık değiliz.

Konyaspor, Aykut Kocaman’sız 1,5 yılda maddi ve manevi çok şey kaybetti. Özellikle geçen sezon başında yapılan transfer Konyaspor’un güçlü ekonomik yapısına biraz balta vurdu. Geçen sezon devre arası ve bu sezon başında takıma katılan oyuncularla güçlü ve kâğıt üzerinde Aykut Kocaman’ın sistemine uygun bir oyuncu grubu var.

 Aykut Kocaman ise Konya’ya çok farklı duygularla geldi, Aykut hocaya hedef sorduğunuz zaman genelde yuvarlak cevap verir hedef cümlesinden kaçınırdı. Şimdi ise son derece hırslı bir Aykut Kocaman profili ile karşı karşıyayız. Hocanın bu hırsı şehre de yansıdı ve şehirde Konyaspor üzerinde ciddi bir hareketlilik mevcut.

Aykut Kocaman ile 2 müsabaka geride kaldı, dağınık Konyaspor’u çok eleştirmiştik, o dağınık Konyaspor gitti sahada benliğini ortaya koyan dipdiri bir takım var artık. Konyaspor bu oyunla mutlaka puan kayıpları da yaşayacaktır ancak şehir ve camia hocaya ve ekibine güveniyor. Bu sezon Konyaspor ligi nerede tamamlar kestirmek güç ancak hedefler çok büyük.

Aykut Kocaman’ın Konya’da yarım bıraktığı işler vardı ve hoca bu yarım kalan işleri tamamlama konusunda son derece gayretli ve istekli.

Aykut Kocaman’ın yarım bıraktığı tek iş futbol takımı değil elbette, Aykut Kocaman’ın istek ve talepleri doğrultusunda Kayacık tesislerine ek tesisler yapılması noktasında ciddi bir proje çalışması yapılmıştı, Konyaspor yönetimi bu projenin tamamlanması konusunda mutlaka mesafe kaydetmeli. Ahmet Şan döneminde Aykut Kocaman’ın telkinleriyle hazırlanan bu proje için Konyaspor çok büyük bedeller ödemişti. Projenin başlamamış olması son derece manidar.

Konyaspor kulübü proje için çok fazla mesai harcadı, para harcadı, zaman harcadı. Bu proje konusunda neden ilerleme yok mutlak suretle araştırmak ve üzerinde durmak gerektiği kanaatindeyim.

Ankara’da, Konyaspor’a verilen sözler neden tutulmadı, Konyaspor proje için taahhütlerini yerine getirmiş olmasına rağmen!

Ben kendi adıma Yeni Kayacık tesislerinin Konyaspor adına son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Konyaspor yeni tesise geçecek, alt yapılar mevcut tesisleri kullanacak ve Kayacık Konyaspor’un kampüsü olacaktı.

Ben proje konusunda söz verenlerin sözlerini yerine getirmesini bekliyorum. Zira Konyaspor söz konusu proje için çok büyük bedeller ödedi…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR