Yarından sonra dikkat! Konya’da zirai don uyarısı

Konya için ardı ardına uyarılar yapıldı... Yarından sonra dikkat! Zirai don bekleniyor.
Yarından sonra dikkat! Konya’da zirai don uyarısı

Meteoroloji tarafından Ereğli'nin de içinde bulunduğu geniş bir coğrafya için ardı ardına uyarılar yapıldı.

Bölgede yarından sonra hava sıcaklıkları hızla düşecek... Zirai don bekleniyor.

Ülke genelinde olduğu gibi Konya, Aksaray, Karaman ve Niğde bölgesinde de yarından itibaren mevsimler değişecek. Bölgede yer yer kar yağışı ile birlikte hava sıcaklıklarının hızla düşmesi bekleniyor.

ÖNCE YAĞMUR SONRA KAR

Ereğli'de de yarın yer yer yağmur bekleniyor ancak yağmurun ardından özellikle perşembe ve cuma günlerinde karla karışık yağmur etkili olacak.

Hava sıcaklıklarının 10 dereceye yakın değer kaybedeceği Ereğli'de perşembe ve cuma günleri 6 derece civarında seyredecek, gece saatlerinde ise sıfırın altında 4 dereceye kadar düşecek. ZİRAİ DON UYARISI YAPILDI

Meteoroloji Konya 8. Bölge Müdürlüğü tarafından Ereğli'nin de içinde olduğu geniş bir alan için zirai don uyarısı yapıldı.

Yapılan açıklamada, Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde bölgelerinde bu geceden itibaren sıcaklıkların düşmesine bağlı olarak, 19 Mart Çarşamba gününden hafta sonu 24 Mart Pazar sabah saatlerine kadar hafif, orta kuvvette ve yer yer kuvvetli zirai don hadisesi bekleniyor.

Bu nedenle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta çiftçilerimiz olmak üzere vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir, denildi.

 Editör