Yarış atçılığı Ereğli ile özdeşleşecek

Ereğli Belediye Başkanı Özgüven, ilçede bulunan yarış atı çiftliklerinin temsilcileri ile toplantı gerçekleştirdi.
Yarış atçılığı Ereğli ile özdeşleşecek

Konya’nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven, ilçede bulunan yarış atı çiftliklerinin temsilcileri ile toplantı gerçekleştirdi.
Ereğli Belediye Başkanı Özgüven, “Yarış atı yetiştiriciliğinin Ereğli ile özdeşleşmesini istiyoruz” diyerek bu sektörün Ereğli için bir cazibe merkezi olması gerektiğini kaydetti. Ereğli’de 19 yarış atı çiftliği bulunduğunu belirten Özgüven, ilçenin coğrafi yapısı, suyu ve bitki örtüsünün yarış atları için önemli değerler olduğunu kaydetti.
Özellikle İngiliz atlarının yetiştirildiği ve prestijli yarışlarda başarılar elde edildiğine vurgu yapan Özgüven, 30 Ağustos tarihinde Adana Hipodromunda Ereğli Belediyesi Koşusu yapılacağını da sözlerine ekleyerek, Ereğli adına ilk kez bir yarış düzenleneceğini vurguladı.
Başkan Özgüven, Ereğli’ye bir hipodrom yapılması gerektiğini, bunun için belediyeye tahsil edilmiş 630 dekarlık bir alanın mevcut olduğunu kaydetti.
Çiftlik temsilcilerinin sorunlarının da dinlendiği toplantıya Başkan Özgüven’in yanı sıra İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Soylu, Belediye Başkan Yardımcısı Adem Erdal ve belediye birim müdürleri katıldı.