Yaşlı adamın emekli maaşını gasp ettiler

Konya’da yeni çektiği emekli maaşından 300 lirası gasp edilen 75 yaşındaki şahıs, paranın hepsini vermemek için direnince yaralandı.
Yaşlı adamın emekli maaşını gasp ettiler

 

Olay, merkez Meram ilçesinde bulunan Konya Tren Garı'nın önünde meydana geldi. İddiaya göre, bin 150 lira olan emekli maaşını çektikten sonra elektrik faturasını ödemek için tren garının önüne gelen 75 yaşındaki Zeki Dilvekçi, bisikletini kilitlemek istediği sırada arkasından yaklaşan 2 kişiden biri elini yaşlı adamın parasının bulunduğu cebine attı. İlk önce ne olduğunu anlamayan yaşlı adam, arkasını döndüğünde paralarının cebinden çekilmeye çalışıldığını fark etti. Elini cebine atan yaşlı adam, paralarını vermemek için gaspçıyla bir süre boğuştu. Boğuşma esnasında yere düşerek kolundan yaralanan yaşlı adamın bağırışları üzerine panikleyen gaspçılar, 300 lirayı alarak motosikletle olay yerinden kaçtı. Yaşanan olayın ardından çevredekiler tarafından sağlı ekipleri ve polise haber verildi.

“BÖYLE BİR ŞEY OLACAĞINI HİÇ TAHMİN ETMEZDİM”
Olayın şokunu üzerinden atan Zeki Dilvekçi’ye sağlık görevlileri müdahale etti. Durumu iyi olduğu anlaşılan yaşlı adam, “Tapu Müdürlüğü binasının oradaki bankamatikten emekli paramı çektim. Elektrik faturasını yatırmak için buraya gelip, bisikletimi kilitledim. Bisikleti kilitlerken arkamdan biri sanki arkadaş gibi elini cebime soktu. Samimi arkadaş zannettim. Baktım parayı çekiyor. O anda elini tuttum, paranın hepsi gitmedi. Bin 150 liranın 300 lirasını çekmişler. Böyle bir şey olacağını hiç tahmin etmezdim” dedi.

Polis, çevredeki vatandaşların bilgisi ve yaşlı adamın verdiği eşkal doğrultusunda gaspçıları yakalamak için çalışma başlattı.