Yaşlılar Haftası

NİĞDE (AA) - AK Parti Niğde İl Başkanı Mahmut Peşin, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla AK Parti hükümeti döneminde yapılan çalışmalar hakkında...
Yaşlılar Haftası

NİĞDE (AA) - AK Parti Niğde İl Başkanı Mahmut Peşin, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla AK Parti hükümeti döneminde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Başkan Peşin, il binasında yaptığı açıklamada, 18-24 Mart tarihlerinin Yaşlılar Haftası olarak kutlandığını söyledi.

AK Parti'nin bu haftaya özel önem verdiğini belirten Peşin, "Sosyal devlet ilkesini gerçek anlamda ilk kez 2002'de milletle tanıştıran AK Parti'nin, yaşlıların kaliteli yaşamını ve genel sağlığını arttırmaya odaklı etkin politikalar ürettiği hepimizin malumu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 2004'de kurulan Yaşlılar Koordinasyon Merkezi (YKM) bunun en somut örneğidir. İstatistiklere göre ülkemizde yaş ortalaması artmaktadır. Bu da yaşlı sayımızda bir artış olduğu anlamına gelmektedir. Bizler Ak Parti hükümetleri olarak yaşlı vatandaşlarımız için erişilebilir olmayı ve onların ellerinden tutarak sorunlarına çözüm üretmeyi şiar edinen Sosyal Politikalar Başkanlığımız bünyesindeki YKM'miz ile 81 il ve 970 ilçemizde vatandaşlarımıza telefon, faks ve internet üzerinden hizmet vermeye devam ediyoruz." diye konuştu.

Peşin, evde bakım ve sağlık hizmetlerinin ilk kez AK Parti Hükümeti döneminde hayata geçirildiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"2007'de başlattığımız evde bakım hizmeti için 113 bin yaşlımıza bakan refakatçiye toplam 43,4 milyon lira bütçe ayırırken, 2015'te bu rakamı 466 bin refakatçiye ve 4,3 milyar liraya çıkardık. Evde sağlık hizmetini 81 ilde, 915 birim bin 111 araç ve 4 bin 605 personel ile sunuyoruz. İlimizde ise 5 birim, 8 araç ve 22 personelle bin 363 hastamıza evde sağlık hizmetini veriyoruz. 65 yaşını doldurmuş muhtaç, kimsesiz ve güçsüz vatandaşlara aylık bağlanması hakkındaki kanunda önemli değişiklikler yaptık. Huzurevine kabul koşullarını taşıyıp, yaşlı yaşam evlerinde kalmayı tercih eden yaşlılarımızın sosyal çevreden soyutlanmadan, yaşam standartları yükseltilerek ev ortamında yaşamalarını hedefledik. 1 Ocak 2014'te, Türkiye genelinde 65 yaş üstü vatandaşlara, belediye otobüsleri ve özel halk otobüslerinde serbest kart uygulamasını getirdik. Kamu ve özel kuruluşlara bağlı 29 bin 350 kişi kapasiteli 357 huzurevi yaşlılarımıza hizmet veriyor. Gezici Kütüphane uygulaması ile kitapları, yaşlılarımızın ayağına götürdük. 65 yaşını doldurmuş, muhtaçlık kriterlerini taşıyan vatandaşlarımızın ve bir refakatçisinin Devlet Tiyatrolarından ücretsiz faydalanabilmelerinin önünü açtık. Yaptığımız kanun değişikliğiyle, 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında şiddet içerikli suçların yaşlılara karşı işlenmesi durumunda verilecek olan cezalara artırım uygulanıyor. Onların ihtiyacı olan tüm koşulları iyileştirmeye gayret ediyorz. Allah ömür verirse hepimiz bir yaşlı adayıyız. Bu yüzden bugün onlara yaptığımız hizmetler, yarın bizimde karşı karşıya kalacağımız bir gerçek olacak. Ben bu vesile ile Yaşlılar Haftası'nda tüm büyüklerimizin ellerinden öpüyor, onlara hürmet ve saygılarımı sunuyorum."

Kaynak: