Yaşlılar Kreşi’nde inşaat çalışmaları sürüyor

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Yaşlılar Kreşi Projesi'nin inşaat çalışmalarını büyük ölçüde tamamladıklarını söyledi.
Yaşlılar Kreşi’nde inşaat çalışmaları sürüyor

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Yaşlılar Kreşi Projesi'nin inşaat çalışmalarını büyük ölçüde tamamladıklarını söyledi.

Geçtiğimiz aylarda bir dergi tarafından düzenlenen ödül töreninde, Yaşlılar Kreşi Projesi ile "Yılın büyükşehir ilçe belediye başkanı" ödülü alan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, sosyal içerikli projelere hız kesmeden devam ettiklerini söyledi. Uncalı ve Gürsu Mahalleleri'nde açtıkları iki çocuk kreşiyle birlikte bölgeye 5 anaokulu ve iki kreş kazandırmış olduklarını ifade eden Başkan Böcek, üçüncü bir çocuk kreş için de çalışmalara başladıklarını söyledi. Başkan Böcek, bununla birlikte geçtiğimiz aylarda inşaat çalışmalarına başladıkları Yaşlılar Kreşi Projesi'nin de bu yıl içinde tamamlanacağını ifade etti.

Kısa süre içinde Çocuk Kreşi Projelerini tamamladıklarını ve bu okullarda eğitim öğretime başladıklarını dile getiren Başkan Böcek, Yaşlılar Kreşi ve Kadınlar Sanat Lokali inşaatının da büyük ölçüde tamamlandığını belirtti. Yaşlıların gündüz kreşte vakit geçirip akşamları ise evlerine geri dönmeleri prensibiyle Yaşlılar Kreşi ve Kadınlar Sanat Lokali Projesi'ni hayat geçirdiklerini kaydeden Böcek, "Özellikle çalışan ailelerin gündüz saatlerinde zaman ayırmakta güçlük çektikleri yaşlılarımız sosyal yaşama dahil olamıyorlar. Bu projeyle yaşlı kimseler, gündüzleri güven içinde sosyal bir ortamda zamanlarını geçirebilecekler" diye konuştu.

Başkan Muhittin Böcek, bin 621 metrekare alan üzerine inşa edilen Yaşlılar Kreşi'yle sosyal, fiziksel ve psikolojik desteğe ihtiyaç duyan, akıl ve ruh sağlığı yerinde olan 65 yaş ve üzerinde kimselere gündüz bakım hizmeti verileceğini bildirdi.

Yine geçtiğimiz aylarda başlattıkları Evde Destek Hizmeti uygulaması ile 65 yaş üstü kimselere evinde sağlık hizmeti verdiklerini ifade eden Başkan Böcek, "Şimdide yaşlıları ailesinden, mahallesinden, çevresinden ayırmadan destek hizmeti verebilecekleri bir projeyi hayata geçiriyoruz. Şu anda inşaatın ısı yalıtımını yapıyoruz. Ardından dış cephe giydirme çalışmalarına başlayacağız. Yaşlılar Kreşi ve Kadınlar Sanat Lokali'ni bu yıl sonunda bölge halkımızın hizmetine açacağız."

Kaynak: