İsmail Boylu

İsmail Boylu

YAZ KUR’AN KURSLARI

YAZ KUR’AN KURSLARI

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz Cuma günü İlköğretim ve Ortaöğretim de eğitim ve öğretime devam eden çocuklarımız yaz tatiline girdiler.

               Çok yoğun bir eğitim ve öğretim dönemi geçiren öğrencilerimiz ve evlatlarımız, evden okula, okuldan dershaneye bu ve buna benzer koşuşturmalar sonucu büyük bir kısmı tamamlanan Seviye Belirleme Sınavı ve girilecek Yükseköğretime Geçiş Sınavları için büyük gayretler gösterilmektedir. Tabii bu arada evlatlarının iyi yetişmesi ve dünya nimetlerinden olan en iyi görevlerde bulunan aile fertlerinin her biri de eğitim ve öğretim süresince maddi ve manevi yönden büyük fedakârlıklar göstermişlerdir.      

               Cenabı Allah bizlere pek çok sayıda nimet vermiştir. Bu nimetler içinde çocuklarımızın ayrı bir yeri vardır. Çocuklarımız bizlere Yüce Allah (c.c.)’ın birer emanetidir. Geleceğimizin teminatı, dünya hayatının ziyneti ve Allah’ın emaneti olan çocuklarımızı ruhen ve bedenen sağlıklı bir şekilde yetiştirmek hepimizin görevidir.

                İki cihan güneşi Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) bir Hadisi şeriflerinde mealen şöyle buyuruyor: “Hiçbir baba, çocuğuna, güzel terbiyeden daha üstün bir hediye vermiş olamaz” Bu açıdan Hadisi şerifte de zikredildiği gibi yetişen nesillerimizi, yetişen gençlerimizi Yüce Allah’ın kitabı Kur’an-ı Kerim ile tanıştırmak nihayetinde büyük bir önem arz etmektedir. Çünkü Kur’an, biz insanlar için bir hidayet kaynağı, gönüllere şifa ve Allah’tan bir rahmettir.

               Dinimizde ilim öğrenmek, beşikten mezara kadar kadın erkek herkese farzdır. Yüce Allah Kur’an-ı Kerim’de Taha Suresi 114.cü ayetinde“Rabbim, ilmimi artır!” duası bu açıdan ne kadar dikkat çekicidir! Bizlere adaletli, edepli ve güzel ahlaklı olmayı öğreten Kur’an-ı tanımaya, öğrenmeye ve yaşamaya ihtiyacımız var.

               İşte Yüce Kitabımız Kur’an’ın mesaj ve anlam dünyası ile çocuklarımızı ve gençlerimizi buluşturmak en başta gelen vazifelerimizden bir tanesidir. Unutmayalım ki yeryüzünde bulunan her şey bize birer emanet olarak verilmiştir. Sahip olduğumuz bütün nimetler, bizlere Allah’ın bir lütfüdür bir emanetidir. İşte bu yüzden şunu da bir gerçektir ki, bize verilen en büyük ve en değerli emanet,  ciğerparelerimiz olan çocuklarımızdır.

               Bizler, dünyaya veda ettikten sonra arkamızdan hayır dualar edecek Salih evlat bırakmalıyız. Dualarımızı en çok bu yönde yapmalıyız. Allah’tan Salih evlat istemeliyiz. Yavrularımızın Salih birer evlat olarak hayatlarını devam ettirebilmeleri için üzerimize düşen vazifeler vardır. her evladın ana-baba üzerindeki en büyük hakkı, her şeyden önce ona bir benlik, bir kişilik ve kimlik kazandırmasıdır.

 

               Yavrularımıza benlik kazandırabilmek için öncelikle birinci olarak onlara hayatın manasını öğretmeliyiz. İnsanın değerini, yaratılış gayesini, nereden geldiğini ve nereye gideceğini öğretmeliyiz.

               İkinci olarak ise çocuklarımıza kişilik kazandırmalıyız. Kişilik ise her şeyden önce güzel ahlak ile şekillenir. İki cihan güneşi Sevgili Peygamberimiz (s.a.v), bu konuda “Hiçbir anne-baba, çocuğuna güzel ahlaktan daha kıymetli bir miras bırakmamıştır.” buyurmuştur.

               Üçüncü olarak yavrularımıza kimlik kazandırmalıyız. Onları Allah’a kul, Muhammed Mustafa (s.a.v.)’ya ümmet, İslam’ın değerler manzumesi ile donanmış erdemli kişiler olarak yetiştirmek, bu hayattaki en önemli görevimizdir.

               İki gün önce bir eğitim ve öğretim dönemi daha sona erdi. Çocuklarımızın Kur’an ile, Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in örnek hayatı ile, cami, mihrap ve minber ile, ibadetlerle tanışmaları ve buluşmaları için çok güzel bir fırsat mevsimi başlıyor. 22 Haziran’da başlayıp 21 Ağustos’a kadar devam edecek olan Yaz Kur’an Kurslarımız açılıyor.

               Yavrularımızın yaz Kur’an kurslarına katılmasına anne-babalar olarak rehberlik ve öncülük edelim! Çocuklarımızı hocalarımıza emanet edelim. İki ay içerisinde cami ile tanışıp, caminin manevi atmosferi içerisinde koşuştursunlar! Rabbimizi tanıyıp bilsinler! İnancımızı, abdesti, namazı, zekâtı, haccı, orucu öğrensinler! İnsani ve ahlaki erdemleri, sevgiyi, saygıyı, doğruluğu, dürüstlüğü öğrensinler! Paylaşmayı, yardımlaşmayı, dayanışmayı, , merhameti, kardeşliği, birlik ve beraberliği öğrensinler! Kur’an’la tanışsınlar, Allah’ın kitabını okusunlar. Zira onları vatanımıza, milletimize, Müslümanlara ve tüm insanlığa faydalı ve hayırlı birer insan; bizlere hayır dua eden Salih bir evlat olarak yetiştirmeye, bugün, her zamankinden daha çok muhtacız.

               Cenab-ı Allah (c.c.), aile efradımıza karşı görevlerimizi en iyi şekilde yerine getirmeyi, kendimizle birlikte nesillerimize Kur’an-ı Kerimi okuyup anlayıp, yaşamayı ve namazı dos doğru kılmayı, rızasına uygun işler yapmayı nasip etsin.

               Selam ve dua ile…

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Boylu Arşivi
SON YAZILAR