Yaz Kur'an kursuna rekorlarla veda

Yaz Kur’an kurslarında Türkiye’nin en kalabalığı olan İstanbul Bağcılar Çiftlik Merkez Demircan Camii’nde bin 890 öğrenci dua ve ilahilerle dönemi sonlandırdı.
Yaz Kur'an kursuna rekorlarla veda

Tatil döneminde öğrencilerin akın ettiği Yaz Kur’an kurslarında bu yıl 2 milyon 700 bini aşkın talenbe öğrenim gördü. Kısa dönemli manevi tedrisatını tamamlayan minikler, yaz Kur’an kurslarına veda etti.

Türkiye’nin en çok kayıt yapılan Kur’an kursu olarak öne çıkan İstanbul Bağcılar Çiftlik Merkez Demircan Camii’nde de 1890 talebe için veda programı gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunduğu merasimde küçük çocuklar ilahi söyledi. Merasimde, kursa kaydolan öğrenciler “Gel Bu Yaz Kur'an-ı Gönlüne Yaz” ve bazı ayet-i kerimelerin yazılı olduğu dövizleri taşıdı. Bayrak gösterisi yapan minikler, şiir ve ilahi okudu.

HEM EĞLENDİLER HEM ÖĞRENDİLER

Yaz Kur’an Kursunda; Kur’an-ı Kerim, ibadet, siyer, itikat, ahlak derslerinin yanı sıra sportif aktiviteler gerçekleştirildi. Piknik, gezi, bilgi yarışmaları, sinevizyonda çizgi film gösterimi yapıldı. ‘Eğlenerek öğretim’ sisteminin uygulandığı yaz Kur’an kursunda öğrencilere camiyi sevindirmek için kek, meyve suyu, lahmacun, dondurma, patlamış mısır, gazoz, karpuz gibi ikramlar yapıldı, kayısı, fındık ve kiraz bahçelerine geziler düzenlendi, bisiklet turları yapıldı. Yüzme, tekvando, boks gibi sportif aktiviteler icra edildi.


Merasimde konuşma yapan İstanbul Müftü Yardımcısı İsa Aktaş, “Camilerimizin çocuk sesi ile cıvıldaması, çınlaması bizim geleceğimiz açısından çok önemli bir müjde mesajıdır. Çocukların camide olmadığı bir milletin istikbali ile ilgili kaygılar taşıması normaldir.”

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, belediye olarak yaz Kur'an kurslarının alt yapısını hazırladıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

“Çocuklarımızın cami ile buluşması çok önemli. Geçmişte camilerdeki safların dörtte biri çocuklarla doluydu. Bunlar hep kayboldu. Maalesef büyük bir hata içine girildi. ‘Camilerde konuşulmaz’ sözü çocuklarımızı camilerden uzaklaştırdı. Cami ve okul bahçelerinin çocukların oyun mekanı olması lazım. Biz buralardan çocukları uzaklaştırırsak çocuklar bina aralarına ve bodrumlara inerler. Vatanına, milletine, dinine faydalı bir neslin yetişmesi için Diyanet İşleri Başkanlığının kontrolünde açılan bu kursları önemsiyorum.”

Bağcılar İlçe Müftü vekili Mahmut Uzun, ilçedeki cami ve kuran kurslarında 35 bin öğrencinin öğrenim gördüğü bilgisini paylaştığı konuşmasında, Türkiye’de en kalabalık yaz kursu öğrenci rekorunun Bağcılar’da olduğunu kaydetti.

Çiftlik Merkez Demircan Camii İmam Hatibi Vahdettin Güzel ise aynı anda bin 890 öğrencinin Kur’an öğreniyor olmasıyla “Örnek cami” seçilmelerinin kendilerinin rehavete düşürmeyeceğini ifade ederek, “Din gönüllüsü olarak mesai mefhumu gözetmeksizin Allah rızası için gece gündüz koşturuyoruz. Hiçbir yaz kursunda bir gün bile izin kullanmadık. Allah’ın ve velilerin emaneti olan, gelecğimizin teminatı çocukları ihmal etmiyoruz. Onlar bizim cennetimiz. Bu sorumluluk dahilinde üzerimize düşen görevleri yerine getirirken mutluluk duyuyor ve ekip ruhu ile çalışıyoruz.” dedi.

Etiketler :