Yazar Yavuz Bahadıroğlu: "Biz Ayasofya’da namaz kılacağız"

Konya'nın Seydişehir İlçe Belediyesi 2. Kitap Günleri etkinlikleri kapsamında Yazar Yavuz Bahadıroğlu, okurlarıyla bir araya geldi.
Yazar Yavuz Bahadıroğlu: "Biz Ayasofya’da namaz kılacağız"

Konya'nın Seydişehir İlçe Belediyesi 2. Kitap Günleri etkinlikleri kapsamında Yazar Yavuz Bahadıroğlu, okurlarıyla bir araya geldi.

Şaban Cengiz Kültür Merkezinde gerçekleşen konferanslara Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, Kamu Kurum ve Kuruluşlarını müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Yazar Bahadıroğlu, ülke üzerinde tarihte oynanan kirli oyunların benzerlerinin oynandığını, bu şer odaklarının üstesinden ancak birlik olarak gelebileceğimizi ifade etti. Sürekli savaşa sürüklenen bir devletin savaşabilecek insanları kalmaz diyen Bahadıroğlu, "Çanakkale'ye gittiyseniz 17 yaşındaki çocukların sembolik mezar taşları ile karşılaşmışsınızdır. Onlar lise son sınıf öğrencileridir ve Çanakkale'ye vatan kurtarmaya koşmuştur. Birçoğu geri dönememiştir. Bazı liseler o yıl hiç mezun verememiştir. Çünkü lise son sınıf öğrencileri Çanakkale'ye Kutül Amare ye gitmişlerdir. Biz en büyük Zafer destanlarından birini yazdığımız bugün Suriye'nin sınırlarında olan Kutül Amere'yi iki yıl önce öğrendik. Tarihçiler biliyor söylüyorlardı fakat kimse umursamıyordu. Cumhurbaşkanımız dillendir 13 Bin İngiliz askerini esir aldık, 7 İngiliz Generalini esir aldık, bize teklif ettikleri 2 milyar sterlini elimizin tersiyle itmiştik. Tamamen silahları bıraktırmıştık ve İngiltere Devleti ilk kez devlet olalı böyle bir büyük bir yenilgi almıştı. Buna rağmen bize Kutül Amare'yi anlatmadılar ders kitaplarımızda yazmadılar. Bugün Türk tarihçisinin birinci görevi tarih içindeki kahraman insanları ders kitabına geçirmek olmalıdır. Bu tarihçinin vicdan borcudur. Bize bir kahraman yetmez. Binlerce , yüzlercede kahraman tarih sahnesine çıkarmamız lazım . Kendimize güvenmemiz buna bağlı.Yoksa batının bize dayağını gerekir. Biz bir şey yapmayız. İHA'ları SİHA'ları uçurduk, şimdi insansız tank yapıyoruz. Denizin altından geçtik, üstünden geçtik. Bizden çok şey olur. Bu millet geçmişte büyüktü illa gelecekte de büyük olacaktır" şeklinde konuştu.

"Fetih ordusunun secde ettiği yere ayakkabı ile girilmez"

Yavuz Bahadıroğlu, uzun yıllar namaz kılınan Ayasofya'nın daha sonradan müzeye çevrildiğini hatırlatarak, "481 sene biz Ayasofya'da namaz kıldık. Fetih ordusunun secde ettiği yere müzedir diye ayakkabı ile giriyorsunuz. Fakat ben ayakkabılarımı çıkartıp giriyorum, çünkü camiye ayakkabı ile girilmez. Ben Ayasofya'da artık namaz kılmak istiyorum" dedi.

Seydişehir Kitap günleri hakkında görüşlerini ifade eden Bahadıroğlu, "Benim çocukluğum kitapsız bir çocukluktur. Bu yüzden Kitap Günleri görünce ruhum kıpırdıyor. Yeniden şenleniyor, yeniden gençleşiyorum. Seydişehir önceden beri kültür ve tarih kenti. Ona uygun bir Belediye Başkanımız var çok şükür. Buradaki kitap günleri panayır havasında. Eğitimle, iş birliği ile yapılması ayrı bir keyif veriyor. Hem yazarlar geliyor, gençlerle söyleşi yapıyorlar, hem de kitabın serencamı gönüllerde de yer ediyor. İnşallah bu gayretlerle okuyan nesillere ulaşacağız. Başkanımıza ben teşekkür ediyorum" dedi.

Gençlerle kitapları, gençlerle yazarları buluşturmak amacında olduklarını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, okuma oranını ilçemizde ve ülkemizde bir kademe daha yükseltmek amacındayız. Sıradan bir kültür etkinliği değil, özellikle okumayı sevdirmek gençlerimizin milli, manevi duygularının yoğunluğunu biraz daha artırmak amacıyla etkinliğimizi yaptık. Ben emeği geçen herkese özellikle yazarlarımıza teşekkür ediyorum. Bizleri kırmadılar, yoğun gündem içerinde teşrif ettiler" dedi.

İmza etkinliğinde ise Bahadıroğlu sevenleriyle yakından ilgilenerek sohbet ortamında kitaplarını imzaladı. Program sonunda Belediye Başkanı Mehmet Tutal, yazar Bahadıroğlu hediye takdim etti.

Yazar Yavuz Bahadıroğlu:

Yazar Yavuz Bahadıroğlu:

Yazar Yavuz Bahadıroğlu:

İHA