Yazarımız Hasan Ukdem öğrencilerle buluştu

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Selçukya Sanat Derneği’nin birlikte organize ettikleri öğrenci yazar buluşmaları kapsamında Engelsiz Şair ve Yazar Hasan Ukdem, Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu’nda “Neden Şiiri Seçtim?” adlı bir söyleşi gerçekleştirdi.
Yazarımız Hasan Ukdem öğrencilerle buluştu

Söyleşiye Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkanı Fatma Şeref Polat, Necip Fazıl Kısakürek Ortaokul Müdürü Arif Hafif, Müdür Yardımcı Hasan Volkan Topcu ve Türkçe Öğretmeni Ahmet Büyükulusoy ile okulda görevli öğretmenler katıldı. Ayrıca Selçukya Kültür Sanat Derneği şair ve yazarlarından Kazım Öztürk, Yakup Çak, Adnan Arı, Hüseyin Elmaskaya ve Fotoğraf Sanatçısı Naci İdil de Ukdem’i bu söyleşisinde yalnız bırakmadılar.

yazarimiz-hasan-ukdem-ogrencilerle-bulustu-002.jpg

Hasan Ukdem söyleşisinin başında, Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu öğrencilerine “Sizler büyüdükçe zorlu bir hayatın içinde bulacaksınız kendinizi. Bu nedenle kendinize özel alanlar açın. Zevklerinize uygun hobileriniz olsun. Mutlaka okumaya, hatta yazmaya vakit ayırın. Hayatınızı sadece mesleğiniz için, para kazanmak için yaşadığınız bir dünya oluşturmakla heba etmeyin. Hayat üzerinize geldiği zaman kaçabileceğiniz alanınız olsun” dedi. Neden şiiri seçtim açıklamasını ise: Henüz şiir yazmaya başlamadan önce de şiir okurken kendisini başka bir dünyada hissettiğini ve bu nedenle olsa gerek şiiri seçtiğini söyledi.

yazarimiz-hasan-ukdem-ogrencilerle-bulustu-001.jpg

Öğrencilere “Hangi yolda yürürseniz yürüyün o yoldan sizden önce yürüyenlerin neler yaptığını, ne gibi eserler bıraktığını inceleyin, ben bu sebeple benden önceki şairleri hala okumaya devam ediyorum” diyen Ukdem, okuduğu bu şairlerin hepsini çok sevdiğini, ancak hangi şairi sevdin derseniz Han Duvarları’nın şairi Faruk Nafiz Çamlıbel derim dedi. Hasan Ukdem söyleşisinin son bölümünde öğrencilerin sorularını yanıtladı ve şiirlerini okuyan ve konuşmasının arasında sorduğu sorulara doğru yanıt veren öğrencilere kitaplarını imzaladı ve hediye etti. Programın sonunda Ukdem’ okul idaresinin çiçek takdimi ve teşekkür konuşması yapıldı.

yazarimiz-hasan-ukdem-ogrencilerle-bulustu.jpg

 Editör