Gökhan Kırlangıç

Gökhan Kırlangıç

Yazıyorsak...

Yazıyorsak...

Aslında bu tip yazılar yazmayı pek tercih etmiyorum da bazen mecbur kalıyorum, kalıyoruz.

Çetrefilli ve sıkıntılı konular, çünkü teması salt düşünce değil bildiğiniz insan. Yazıyor isek, salt buradaki yazılardan müteşekkil değiliz, eleştireceğim sol refleksleri bir ideoloji olarak seçen arkadaşlarım var benim, yazınca sadece sitede yahut gazetede kalmayacak, arkadaşlarım var derdimi anlatayım; ama onu da yıkıp kalpler kırmak istemiyorum.

Bir çay içecek hatır kalsın aramızda diyorum. Hayat kısa ve fani , gönüller yapmak lazım, bunu bilir bunu söylerim.Ama arada da söz söylemek lazım hani….

“Emek, hak, eşitlik, özgürlük” ben kendimi bildim bileli bu güzel alımlı kelimeler silsilesi ağızlardan düşmez memlekette, solcudur sahiplenenler, herkes emekçidir… Ama gelin görün ki bu anlamda ne hiçbir icraat göremezsin dal bile kıptırtamaz.

Sol ideolojiler ve savunucusu dostlarımız maalesef söz üretmekten, oturduğu yerden ahkâm kesmekten ileri gidemediğinden bu sıkıntılı durumlara müdahale edebilecek kimseler bulunmaz. Alınmasınlar ama ortada böyle bir gerçek var.. Tabi elini taşın altına koymama durumu da var, şöyle ki: Şahsen ben bu güne kadar sol ideolojiler içerisinde kendi başına kurumsallaşıp ortak bir havuz oluşturup, mazluma, garibe, fakire, öğrenciye, mülteciye bağış yapan, eşitlik sağlayan, hakkı teslim eden bir çaba görmedim.

İstek şudur: Her şey eşit olsun. İyi de yüreği güzel, gönlü güzel kardeşim sen cebindekiyle, kendi potanda bir şey yapmıyorsun ki eşitlik, emek hak, özgürlük bekliyorsun böyle bir şey mümkün mü?

Gelelim kapitalist Müslüman kardeşime gelelim

Kabul edelim zenginleşen ve tüketim sorunu yaşayan Müslüman kesim de var, Hatta haklar yiyen; ahkam kesem takvalar üzerine kesim bu , bunu inkâr edemeyiz, elbet bunlara eleştiri olarak ortaya çıkan hareketler var, çıkmalı da.Elbet bu olmalı vel hasıl zengin Müslümanlar biliyorum ki imtihanları çetin.

Adamı böyle sorgularlar.

Bir yanda zekât üzerinden eşitlikçi bir İslâm yorumu yapan anti-kapitalist Müslümanlar. Diğer tarafta bir türlü iktidar olamayan, sosyalizmi bilmeyen, hatta darbe yanlısı bir Türk solu.

Sözüm odur ki hakkı savunuyorsan, yanında çalışan garibanın önce şartlarını iyileştireceksin.

Hak eşitlik özgürlük savunup eşitlik adına bir şey yapmayan küçük ufuklular… Sizlerin başörtülü kardeşime yaptığını bu tarih yazdı. Eşitliğe en büyük darbeyi vururken millet bunu gördü. Önce bu ayıbını affettireceksin vesselam.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Gökhan Kırlangıç Arşivi
SON YAZILAR