Yemen Cumhurbaşkanı Hadi, BM Temsilcisi Şeyh Ahmed'i kabul etti

RİYAD (AA) - Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin, Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed'i Suudi Arabistan'ın...
Yemen Cumhurbaşkanı Hadi, BM Temsilcisi Şeyh Ahmed'i kabul etti

RİYAD (AA) - Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin, Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed'i Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da kabul ettiği bildirildi.

Yemen'in resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre, Cumhurbaşkanı Hadi, BM Yemen Özel Temsilcisi Şeyh Ahmed'i kabulünde yaptığı açıklamada, kendisinin ve hükümetinin sürekli barışa önem verdiğini vurguladı.

Görüşmenin, darbeci Husilerin ortakları eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'e ihanet ederek öldürmelerinin ardından gerçekleştiğini aktaran Hadi, bu ihanetin, Husilerin kanlı olduklarını ve kendilerine muhalefet eden herkesi dışladıklarını gösterdiğini dile getirdi.

Hadi, Husilerin eski müttefiklerine ihanet etmelerinin, onların barışı ve barış mefhumunu anlayamadıklarını ve kavrayamadıklarını güçlendirdiğini ifade ederek, Husilerin barışın kaynaklarını ve barışla ilgili BM kararlarını tanımadığını sözlerine ekledi.

Şeyh Ahmed de ileride yapılacak ve barışın temelleri üzerine odaklanan herhangi bir görüşme için güveni inşa etmenin önemini vurguladı.

BM Yemen kriziyle ilgili 3 barış turu düzenlemiş ve bunlardan Kuveyt'te 90 günden fazla süren sonuncusu başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de Husiler ile Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin destek verdiği meşru yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor.

Kaynak: