Yemen Cumhurbaşkanı Hadi, Büyükelçi Eler'i kabul etti

Büyükelçi Eler, görüşmenin Türkiye'nin Yemen'e destek mahiyetindeki değişmez duruşu çerçevesinde gerçekleştiğini belirtti
Yemen Cumhurbaşkanı Hadi, Büyükelçi Eler'i kabul etti

RİYAD (AA) - Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, Türkiye'nin Sana Büyükelçisi Levent Eler'i kabul etti.

Yemen resmi ajansı SABA’nın haberine göre, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da ikamet eden Hadi, Büyükelçi Eler ile iki ülke arasındaki ilişkileri görüştü.

Türkiye ile Yemen arasındaki derin ve tarihi ilişkilere dikkati çeken Cumhurbaşkanı Hadi, Türkiye'nin, 3 yılı aşkın süredir çatışmalara sahne olan Yemen'e yönelik insani yardımları ile uluslararası arenada Yemen meşru hükümeti ve halkından yana duruşundan övgüyle söz etti.

Büyükelçi Eler de söz konusu görüşmenin, Türkiye'nin Yemen'e destek mahiyetindeki değişmez duruşu çerçevesinde gerçekleştiğini dile getirdi.

Yemen'in geçici başkenti konumundaki Aden'de dün düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenler için başsağlığı dileklerini ileten Eler, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın yanı sıra diğer ilgili bölgesel ve uluslararası kuruluşlar üzerinden Türkiye'nin Yemen'e destek olduğunu belirtti.

Büyükelçi Eler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Görüşmede, barışçıl çözüm çabalarına yönelik desteğimizi, çözümün yerleşik parametreler çerçevesinde bulunabileceğine inancımızı, Yemen'in toprak bütünlüğü ve meşruiyetine desteğimizi de teyit ettik." ifadelerini kullandı.

Yemen'in Aden kentinde dün bomba yüklü iki araçla gerçekleştirilen saldırıda 6 askerin öldüğü, aralarında sivillerin de olduğu 44 kişinin yaralandığı bildirilmişti.


Kaynak: