Yemen ordusundan üst düzey bir komutan Marib'deki çatışmalarda hayatını kaybetti

MARİB (AA) - Yemen'de Husi milislerle etkin mücadele eden Savunma Bakanlığı Askeri Operasyonlar Dairesi Başkanı Tümgeneral Nasır ez-Zeybani'nin Marib'deki...
Yemen ordusundan üst düzey bir komutan Marib'deki çatışmalarda hayatını kaybetti

MARİB (AA) - Yemen'de Husi milislerle etkin mücadele eden Savunma Bakanlığı Askeri Operasyonlar Dairesi Başkanı Tümgeneral Nasır ez-Zeybani'nin Marib'deki çatışmalarda yaşamını yitirdiği bildirildi.

Yemen ordusuna bağlı askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Marib'de İran destekli Husiler ile hükümet güçleri arasında yaşanan şiddetli çatışmalarda Tümgeneral Zeybani ve beraberindeki bazı askerler hayatını kaybetti.

Çatışmalarda Husilerin de çok sayıda kayıp verdiğini aktaran askeri kaynak, ölü ve yaralı sayısına ilişkin net bilgi vermedi.

Tümgeneral Zeybani'nin ölümüne ilişkin Yemen hükümet kaynaklarından henüz resmi açıklama yapılmadı.

- Yemen'deki iç savaş

Yemen'deki İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Ülkedeki çatışmalar son dönemde hükümetin en önemli kalelerinden biri olan, petrol ve doğal gaz yataklarının da bulunduğu Marib ve çevresinde yoğunlaşıyor.

Kaynak:

Etiketler :