Yemen'de Husiler ve yönetim yanlıları çatıştı: 32 ölü

Yemen'de Husiler ve yönetim yanlısı gruplar arasında çıkan çatışmalarda iki taraftan 32 kişinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı bildirildi.
Yemen'de Husiler ve yönetim yanlıları çatıştı: 32 ölü

Yemen'de Husiler ve yönetim yanlısı gruplar arasında çıkan çatışmalarda iki taraftan 32 kişinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı bildirildi.

Halk Direniş Güçleri (HDG) Sözcüsü Abdullah eş-Şendeki, sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yaptığı açıklamada, ulusal ordu ile direniş güçlerive Husiler ile onlara destek veren devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarıarasında başkent Sana'nın doğusundaki Nehem ilçesinin Cebel Yam bölgesinde şiddetli çatışma yaşandığını belirtti.

Yönetim yanlısı güçlerin, çatışma bölgesi yakınındaki Cebel El-Karn'da kontrolü sağladığını aktaran Şendeki, çatışmalarda 28 Husi militanın öldürüldüğü, onlarcasının da yaralandığını ifade etti.

Şendeki, ulusal ordu ile direniş güçlerinden de 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 11 kişinin yaralandığını kaydetti.

Başkentin Nehem ilçesinde, bir süredir Husiler ve Salih yanlıları ile ulusal ordu ve direniş güçleri arasında çatışmalar yaşanıyor.

El-Beyda'da bombalı saldırı

El-Beyda ilinde ise Husiler tarafından yol kenarına döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu HDG'den bir yetkili hayatını kaybetti.

HDG kaynaklarından alınan bilgiye göre, direniş güçlerinin El-Beyda ilinin Es-Sumea ilçesine bağlı El-Hazimiye bölgesinden sorumlu Ebu's Suud el-Meşedli olarak tanınan yöneticisi Salih eş-Şaciri, yol kenarına döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu yaşamını yitirdi.

Kaynaklar, Şaciri'nin savaş cephelerinde üstlendiği önemli role değinerek, ölümünün büyük kayıp olduğunu ifade etti.