Yemen'de Husilerden "yeni sayfa açma" çağrısı

Husilere bağlı Yüksek Devrim Komitesi Başkanı Husi, "Ülkede yeni bir sayfa açmaya hazırız. Ülke dışındaki hükümeti hiç kimsenin baskısı olmadan diyaloğa geçmek için ülkeye çağırıyoruz" dedi.
Yemen'de Husilerden "yeni sayfa açma" çağrısı

Yemen'de bir üst düzey Husi yetkilinin, ülkede yeni bir sayfa açma ve tüm Yemenlilerin diyalog için ülkeye geri dönmesi çağrısı yaptığı bildirildi.

Husilere bağlı Yüksek Devrim Komitesi Başkanı Muhammed Ali Husi, Yemen Haber Ajansı SABA'da yayınlanan açıklamasında, "Ülkede yeni bir sayfa açmaya ve kalplerimizi birbirimize açmaya hazır olduğumuzu vurguluyoruz. Ülke dışındaki hükümeti hiç kimsenin baskısı ve vesayeti olmadan diyaloğa geçmek için ülkeye dönmeye çağırıyoruz." ifadesini kullandı.

Husi, tüm sorunlar için bir çözüm yolu bulabileceklerine ve herkesi hoşnut edecek sonuçlar elde edeceklerine inandıklarını belirterek, "Krizin tek çözüm yolu budur. Sorunların çözümünde vatan düşmanlarına itimat etmek ise yanılgıdan öte bir şey değildir." dedi. 

Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi ise Suudi Arabistan'daki patlamalarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bu saldırılar, hiçbir ayrım gözetmeden her şeyi hedef alan, hiç bir kutsala saygı duymayan tekfirciliğin ne derece tehlikeli olduğunu göstermektedir. Saldırıları kınıyor ve fitne tohumları ekmek amacıyla bu güçleri destekleyen bölgesel güçleri bu yanlış politikalarını gözden geçirmeye çağırıyoruz." ifadesini kullandı. 

Suudi Arabistan'ın Medine ve Katif kentlerinde düzenlenen intihar saldırılarında 7 kişi ölmüş, 5 kişi yaralanmıştı.