Yemen'de insani ateşkes

Yemen'de insani ateşkes

 İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Suudi Arabistan'ın Yemen'deki ateşkesi ihlal ettiğini savunarak, "Suudi Arabistan Yemen'e saldırısında stratejik hata yaptı ve ateşle oynadı. Şimdi de ateşkes konusunda oyun oynuyor" dedi.

İran Dışişleri Bakanlığının internet sitesinde ifadelerine yer verilen Abdullahiyan, Suudi Arabistan'ın Yemen'deki ateşkesi ihlal ettiğini söyledi. 

Abdullahiyan, "Suudi Arabistan Yemen'e saldırısında stratejik hata yaparak ateşle oynadı. Şimdi de ateşkes konusunda oyun oynuyor" ifadelerini kullandı.

Yemen'de 25 Temmuz'da ilan edilen ve bir gün sonra uygulamasına başlanan 5 günlük ateşkes kararının ardından Marib'de Husiler ile Halk Direniş Güçleri arasında çıkan çatışmalarda 13 kişi hayatını kaybetmişti.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, dün kime ait olduğu ve nereden kalktığı tam olarak bilinmeyen 2 uçağın, Lahic'in Beleh el-Aned bölgesinde düzenlediği hava saldırısında, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı güçlerden 12 kişi yaşamını yitirmiş, 40 kişi de yaralanmıştı.

Yemen'de 12 Mayıs ve 10 Temmuz'da insani amaçlı ilan edilen ateşkesler pek çok kez ihlal edilmişti.