Yemen'deki "Kararlılık Fırtınası" operasyonu

Yemen'deki "Kararlılık Fırtınası" operasyonu
Yemen'deki "Kararlılık Fırtınası" operasyonu
Pakistan Savunma Bakanı Asıf: "Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyona katılma kararı almadık ve askeri yardım sözü vermedik"

İSLAMABAD (AA) - Pakistan Savunma Bakanı Havaca Muhammed Asıf, Yemen'de Suudi Arabistan'ın önderliğindeki koalisyonun başlattığı operasyona katılma kararı almadıklarını, askeri yardım sözü de vermediklerini söyledi.

Başkent İslamabad'da Ulusal Meclis'te konuşan Asıf, Suudi Arabistan'ın toprak bütünlüğüne yapılacak her türlü saldırıya sert tepki vereceklerini belirtti. Asıf, "Ama Yemen'de Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyona katılma kararı almadık ve herhangi bir askeri yardım sözü de vermedik" dedi.

Asıf, Pakistan'ın Suudi Arabistan ile çok derin ilişkilere sahip olduğunu ancak İslam ümmetinin zarar görmesine sebep olacak, yıllar sonra pişman olmalarına yol açabilecek bir karar almak istemediklerini kaydetti.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Yemen'deki krizi ele almak için dün üst düzey devlet yetkilileri ile toplantı yapmıştı. Şerif, Suudi Arabistan'a yapılacak herhangi bir tehdide Pakistan'dan sert tepki verileceğini vurgulamıştı.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı da Suudi Arabistan'ın Pakistan'dan operasyona katılmasını talep ettiğini, talebin incelendiğini açıklamıştı.