Yemen'deki "Kararlılık Fırtınası" operasyonu sona erdi

Yemen'deki "Kararlılık Fırtınası" operasyonu sona erdi
Yemen'deki "Kararlılık Fırtınası" operasyonu sona erdi
Koalisyon Sözcüsü Tuğgeneral Asiri:
- "Yemen Cumhurbaşkanı Hadi ve hükümetin talebi üzerine 'Kararlılık Fırtınası' operasyonu sona erdi"
- "Yarından itibaren 'Umuda Dönüş' operasyonu başlayacak. Bu operasyon, siyasi, diplomatik ve askeri çalışmalardan oluşuyor"

RİYAD (AA) - Suudi Arabistan öncülüğünde başlatılan "Kararlılık Fırtınası" operasyonunun sözcüsü Tuğgeneral Ahmed el-Asiri, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ve hükümetin talebi üzerine hava harekatının sona erdiğini açıkladı. 

Asiri, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Hadi ve hükümetin talebi üzerine, hedefine ulaşan "Kararlılık Fırtınası"nı sona erdirdiklerini söyledi.

Yarından itibaren Yemen halkı için "Umuda Dönüş" operasyonunun başlayacağını aktaran Asiri, 26 Mart'tan bu yana devam eden hava harekatı kapsamında Yemen topraklarına 2 bin 415 saldırı gerçekleştirdiklerini belirterek, "Operasyon tüm hedeflerine ulaştı'' dedi. 

Asiri ayrıca "Umuda Dönüş operasyonu, siyasi, diplomatik ve askeri çalışmalardan oluşuyor" ifadesini kullandı. 

- Umuda Dönüş'ün hedefi

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'da yer alan koalisyon güçlerinin açıklamasında ise yeni başlatılacak "Umuda Dönüş" operasyonunun hedefleri şöyle sıralandı: 

"Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin kararı, Körfez İşbirliği Konseyi girişimi ve Yemen Ulusal Diyalog Konferansı sonuçları doğrultusunda ülkede hızlı şekilde siyasi bir çalışmanın başlatılmasının yanı sıra sivilleri koruma, terörle mücadele, Yemen'deki yabancıların tahliyesi ile zarar gören bölgelerde insani yardımların yapılması, Husi Ensarullah hareketinin ilerleyişi ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'e bağlı gruplara silah desteğinin engellenmesi."