Yemen'deki olaylar 11 kişi öldü

Taiz'de bayramın ilk günü yaşanan şiddet olaylarında 11 kişi hayatını kaybetti, 26 kişi yaralandı- BM Yemen İnsani Yardım Koordinatörü McGoldrick:- "Yemen'de çatışan tarafların sivillere ve altyapıya yönelik saldırıları, ülkenin sosyal dokusuna zarar verd
Yemen'deki olaylar 11 kişi öldü

TAİZ (AA) - Yemen'in Taiz kentinde, Kurban Bayramı'nın birinci gününde yaşanan şiddet olaylarında 11 kişi hayatını kaybetti, 26 kişi yaralandı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Husiler ve onlara destek veren devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları, Es-Salu ilçesinde bir eve roketli saldırı gerçekleştirdi.

Saldırıda, aynı aileden 2'si çocuk, 3'ü kadın olmak üzere 5 kişi yaşamını yitirdi, 9 kişi yaralandı.

Yönetim yanlısı Halk Direniş Güçlerinin (HDG) Taiz'deki Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada ise Ez-Zenuc bölgesinde Husiler ile yaşanan şiddetli çatışmalarda, direniş güçlerinden bir kişinin öldüğü, 3 kişinin yaralandığı bildirildi.

Açıklamada, çatışmalarda Husilerden de 5 kişinin hayatını kaybettiği, 14 kişinin yaralandığı kaydedildi.

- BM Koordinatörü'nden çatışan taraflara çağrı

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen İnsani Yardım Koordinatörü Jamie McGoldrick, yazılı açıklamasında, Sana'ya bağlı Erheb ilçesinde geçen cumartesi bir su kuyusunu hedef alan hava saldırısında aralarında çocukların da olduğu 30 kişinin öldüğünü, 17 kişinin yaralandığını hatırlattı.

Sivillere ve altyapıya yönelik saldırılardan rahatsızlık duyduğunu belirten McGoldrick, "Yemen'de çatışan tarafların sivillere ve altyapıya yönelik saldırıları, ülkenin sosyal dokusuna zarar verdiği gibi ayrıca başta tıbbi destek olmak üzere insani ihtiyaçların artmasına neden oluyor." ifadesini kullandı.

Taraflara insan haklarına uyma ve 10 Nisan'da yürürlüğe giren ateşkese bağlı kalma çağrısında bulunan McGoldrick, daha fazla insanın hayatını kaybetmesinin önüne geçilmesi için barış yolunda BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed'e destek verilmesini istedi.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Husiler ve onlara destek veren devrik lider Salih yanlıları ile Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin destek verdiği yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar, ülkenin bazı kentlerinde devam ediyor.

Kaynak: