Yemen'deki olaylar

Husiler tarafından bir yılı aşkın süredir alıkonulan gazeteci Aclan serbest bırakıldı
Yemen'deki olaylar

SANA (AA) - Yemen'de Husiler tarafından bir yıldan fazla süredir alıkonulan gazeteci Yusuf Aclan salıverildi.

Husiler tarafından geçen sene Sana'daki evinden kaçırılan gazeteci Aclan, sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamada, "Kaçırıldıktan bir yıl bir ay sonra nihayet parmaklıkların dışındayım." ifadesini kullandı.

Birkaç gün önce esir takası anlaşmasında serbest bırakıldığını, bir süre Husilerin kontrolündeki Sana'da tutulduktan sonra hükümet güçlerinin denetimi altındaki Marib'e geçtiğini belirten Aclan, Marib'e gitmeden önce özgürlüğünü tam olarak hissetmediğini ifade etti.

Yusuf Aclan, son aylarda Sana'daki polis merkezinin hapishanesinde tutulduğunu ancak birkaç gün önce diğer bazı kaçırılanlarla merkez cezaevine nakledildiğini kaydetti.

Sana'daki polis merkezinin geçen çarşamba günü Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon uçakları tarafından bombalandığını hatırlatan Aclan mesajında, "Birkaç gün öncesine kadar kaldığım polis merkezinde şehit olan kardeşlerime Allah rahmet eylesin. Katliam öncesinde başka yere nakledilerek Allah bana yeniden ömür verdi." ifadelerine yer verdi.

Aclan, sözünü ettiği esir takası anlaşmasına ilişkin bilgi vermedi.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin geçen çarşamba günü Yemen'in başkenti Sana'daki bir polis merkezine düzenlediği hava saldırısında 33 kişinin öldüğü, 70 kişinin yaralandığı iddia edilmişti.

Husi kaynakları, saldırıda ölen ya da yaralananların polis merkezindeki hapishanede tutulan kişiler ile birkaç güvenlik mensubu olduğunu belirtmiş, merkezde Husilere karşı savaşan ve alıkonulan hükümet güçleri mensubu 180 kişinin tutulduğu ileri sürülmüştü.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Yemen hükümetine destek veriyor.

Kaynak: