'Yemen'deki olaylar petrol fiyatlarını tetikledi'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Yemen'deki olayların dünya ham petrol fiyatlarını yüzde 5 civarında tetiklediğini bildirdi.
'Yemen'deki olaylar petrol fiyatlarını tetikledi'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız,  Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü yeni hizmet binası açılış töreni öncesinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Yemen'in dünya petrol üretimindeki payı binde 2 civarında. Bu da çok ciddi bir miktar değil" diyen Yıldız, şöyle devam etti:

"Ama dünyanın en büyük petrol ihracatçısı olan Suudi Arabistan'ın geçiş yolu üzerinde olması, hatta Basra'da batıya giden bütün petrol ihracıyla alakalı konuların her birisinin geçiş yolunda olması dünya ham petrol fiyatlarını yüzde 5'ler civarında tetikledi. Her zaman söylüyoruz, 'bu yalnızca teknik konu olmaktan çıkar, yalnızca petrol arzı ve talebi olmaktan çıkar istikrarsızlığın getireceği kalemler olarak ortaya çıkar' demiştik. Yemen'de de öyle oldu. Tabii ki Müslümanların arasındaki mezhep çatışmalarının ekonomik tarafını bir yana bırakırsak siyaseten de sosyal olarak da bir kanayan yaradır. Bunun bir an önce bitmesini nihayetlenmesini temenni ediyoruz."