'Yemen'den gelen Husilerle de savaşıyoruz'

Suriye'nin Halep kentinde silahlı muhalifler tarafından kurulan Birinci Alay'ın saha komutanı Ebu Esad ed-Dabiki, "İran ve Afganistan milislerinin yanı sıra Yemen'den gelen Husilerle de sahada savaşıyoruz" dedi.
'Yemen'den gelen Husilerle de savaşıyoruz'

Suriye'nin Halep kentinde silahlı muhalifler tarafından kurulan Birinci Alay'ın saha komutanı Ebu Esad ed-Dabiki, "Halep'te Husilerle de savaşıyoruz" dedi.

Suriye'de uzun süredir şiddetli çatışmaların yaşandığı Halep kentinde silahlı muhaliflerin "ilk kez bir alay kurduğunu" bildiren Dabiki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Halep'te rejim güçlerine karşı savaşan en büyük silahlı gücü teşkil eden Birinci Alay'ı esas itibariyle bin savaşçıyla kurduk. Anadan beldesi ve çevresinde birliklerimiz var. İnşallah yakında yapımız tüm Halep'i kapsar. Halep kentinin kuzeyinde rejimle çatışmalarımız da devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Suriye ordusunun çok zayıfladığına işaret eden Dabıki, sözlerine şöyle devam etti:

"Suriye ordusu çatışmalarda büyük zayiatlar verdi. Ordudan çok sayıda asker ayrıldı. Kalanlar da zayıf gruplardır. Biz İran ve Afganistan milislerinin yanı sıra Yemen'den gelen Husilerle de sahada savaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Şam yönetiminin muhaliflerle savaşmak üzere, "İran, Irak, Afganistan ve Lübnan'dan paramiliter milisleri getirdiğini" öne süren Dabıki, "Halep ve çevresinde sadece rejim güçleriyle değil IŞİD'le de çatışmalarımız var" sözlerine yer verdi.

Şam yönetiminin kontrol noktalarında tutukladığı gençleri cephe hattına gönderdiğini iddia eden muhalif komutan Dabıki sözlerini şöyle tamamladı:

"Cephe hatlarında gördüğümüz kadarıyla Suriye ordusu sahada bitmiş durumda. Rejim kontrol noktalarında tutukladığı gençleri ateş hattına sürüyor. Halep'in kuzeyinde esir aldığımız askerlerin bir kısmı daha önce tablacılık yapıyordu. Rejim onları kontrol noktasında tutuklayarak bizimle savaşmak için çatışma bölgesine göndermiş. Rejim ordusuyla başarmadığı mücadelesine dışarıdan milisler getirerek devam etmek istiyor, fakat Halep ve Dera'ya gönderilen milisler cephe hatlarında büyük zayiatlar veriyor."