Yemen'e askeri operasyon

Suudi Arabistan, Yemen'de ilerleyişini sürdüren Husi militanlarına karşı hava operasyonuna başladığını duyurdu.
Yemen'e askeri operasyon

Suudi Arabistan'ın Washington Büyükelçisi Adil el-Cubeyr, Washington'da yaptığı açıklamada, operasyonun saat 19.00'da (TSİ 01.00) başladığını kaydetti.
Cubeyr, Husilerin "her zaman şiddet yolunu seçtiğini" belirterek, "Yemen halkını ve meşru hükümeti korumak için gerekli her şeyi yapacağız" dedi.
Operasyona bazı Körfez ülkeleriyle 10 ülkenin destek verdiğini kaydeden Cubeyr, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur el-Hadi'nin talebi üzerine operasyona başladıklarını vurguladı.
Daylami hava üssü bombalandı
Husilere karşı hava operasyonu devam ederken ilk belirlemelere göre, Suudi Arabistan savaş uçakları Sana'daki Daylami hava üssünü bombaladı. Operasyonda, hava üssündeki uçaksavar bataryaları ile 4 savaş uçağının etkisiz hale getirildiği, Sana'nın güneyindeki Husilere ait askeri kampların da vurulduğu ifade edildi.
Suudi Arabistan'ın Washington Büyükelçisi Adil el-Cubeyr, ABD'de yaptığı açıklamada, operasyonun saat 19.00'da (TSİ 01.00) başladığını kaydetmişti. Cubeyr, Husilerin "her zaman şiddet yolunu seçtiğini" belirterek, "Yemen halkını ve meşru hükümeti korumak için gerekli her şeyi yapacağız" demişti. Operasyona bazı Körfez ülkeleriyle 10 ülkenin destek verdiğini kaydeden Cubeyr, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur el-Hadi'nin talebi üzerine operasyona başladıklarını vurgulamıştı.
Husilere ait el-Mesire televizyonundan, tüm sağlık personelinin acilen hastanelerde görevlerinin başına geçmeleri yönünde duyuru yapılıyor.
Yemen Cumhurbaşkanı Hadi, Husilerin Aden'e ilerleyişi üzerine bu kentteki konutundan ayrılmıştı. Mansur, önceki gün hem BM Güvenlik Konseyi hem de Arap ülkelerine mektup göndererek, Husilerin ilerleyişinin engellenmesi için askeri müdahale dahil her türlü önlemi almalarını istemişti.