Yeni başlayanlar için Instagram'daki Snapchat kullanımı

Instagram, Snapchat'i andıran Instagram Stories özelliğini geçtiğimiz günlerde kullanıma sundu. Peki Instagram Sotories yani Instagram Hikayeleri'ni kullanmak için yapılması gerekenler neler?
Yeni başlayanlar için Instagram'daki Snapchat kullanımı

Geçtiğimiz yıllarda, kullanıcıların birbirlerine belirlenen süre içinde silinen mesajlar atmalarına olanak sağlayan Snapchat isimli uygulamayı bünyesine katmak için 3 milyar dolarlık bir teklif yapan ve red cevabı alan Facebook, çareyi Snapchat'in izinden gitmekte buldu.  

Peki Facebook'un bünyesinde bulunan Instagram'ı kullananların 24 saat içinde silinecek paylaşımlar yapmasına, başka bir deyişle otomatik olarak silinecek olan paylaşımlar kullanıcıların aynı Snapchat'te olduğu gibi özel (geçici) paylaşım alanları oluşturmasına olanak sağlayan yeni özellik nasıl kullanılıyor? 

Son dönemde önemli yatırımlar yaparak WhatsApp ve Instagram'ı satın alan Facebook'un bu hamlesi akıllara sitenin kurucusu Mark Zuckerberg’in "Satın alamıyorsan kopyala" sözünü getirdi. 

INSTAGRAM HİKAYELERİ NASIL KULLANILIYOR?
Söz konusu özelliği kullanan arkadaşlarınızın paylaşımlarını uygulama ana sayfasının üst kısmında görebiliyorsunuz. 

Sizin de benzer paylaşımlar yapmak için atmanız gereken ilk adım ekranın sol üstünde bulunan '+' işaretine dokunmak. (Bu işlemi ekranınızı sola kaydırarak da yapabilirsiniz) 

Bu işarete dokunduktan sonra kendi fotoğraf veya videonuzu çekin. 

Bu işlemin ardından hikayene ekle butonuna dokunun. 

İsterseniz bu paylaşımınızı görecek kişileri belirleyebilir veya o an içinde silebilirsiniz. 

2012 yılında Facebook tarafından satın alınan Instagram, yeni özelliği içinde kullanıcıların yazı yerleştirmesine ve çizimler eklemesine de izin veriyor. 
 
INSTAGRAM HİKAYELERİ HANGİ PLATFORMALRDA ÇALIŞIYOR? 
Popüler fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram yeni özelliğini hem iOS hem de Android platformundaki uygulamalarına getirdi. Instagram Stories'i kullanmak için kullanıcıların tek yapması gereken uygulamalarını App Store veya Google Play'den güncellemek.