Yeni Dönem’e “Bismillah” derken

Yeni Dönem’e “Bismillah” derken

 

 

 

 

 

 

 

 

“Yeni Türkiye” söylemdem icraata geçti, artık ne kadar şükretsek azdır. Geçen hafta Ankara’da Ak Parti 1. Olağan Genel Kurul’u görkemli bir şekilde yapıldı. O tarihi günü Ankara Arena’da canlı olarak yaşadık. Gerçekten Yeni Türkiye’nin bundan sonraki yol haritası bu kongreyle birlikte ortaya çıkmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın o günkü 1,5 saatlik tarihi manifestosu hep söylendiği gibi bir veda değildi. Bundan sonrası için bir başlangıçtı. Zaten 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile devir teslim törenindeki görüntülerde bunu teyit etti. Türkiye için kaos hesabı yapanlar bir kez daha çuvalladılar.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kongrede konuşması, Yeni Türkiye’den aslında ne demek istendiğinin en açık göstergesiydi. Çok titizlikle hazırlanmış, nerdeyse dünyadaki her bireye hitap eden bir konuşmaydı. Türkiye’deki her vatandaş için çok açık işaretlerle tanımlamalar zaten vardı. İşte bu sebeple Başbakan Davutoğlu’nun konuşması Yeni Türkiye’nin perspektifi olarak algılanmalıydı.

Bir tarafta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, diğer tarafta Başbakan Ahmet Davutoğlu. Son bir haftada yapılanlar ve yaşanılanlara bakılınca, bu müthiş temponun ne anlama geldiğini söylemeye gerek yok. Boş bir söylem olarak kalmasın zihinlerde, Yeni Türkiye işte bu. Çok daha hızlı, daha fazla kararlı, müthiş dinamik, daha çok üretken ve çalışkan.Bu tempoya hazır olan kalsın, olmayan kendine başka bir yer bulsun!

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ