Yeni evleneceklere 150 bin lira faizsiz kredi müjdesi! Ne zaman ve nasıl başvuru yapılacak

Geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni evlenecek çiftlere müjdeli haberi duyurdu. Erdoğan, ''Gençlerimizi aile kurmaya teşvik ediyoruz. Yeni evlenen çiftlerimize evlilik kredisi vereceğiz. Aile ve gençlik bankası kuracağız. Bu banka ile gençlerimizi destekleyeceğiz” dedi.
Yeni evleneceklere 150 bin lira faizsiz kredi müjdesi! Ne zaman ve nasıl başvuru yapılacak

Yeni evlenmek isteyen gençlere müjdeli haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu. Maddi sıkıntılar nedeniyle evlilik isteğini erteyen çiftelere evlilik kredisi 2023 AK Parti Seçim Beyannamesi içerisinde en dikkat çeken vaadler arasında yer aldı. Buna göre evlenenlere 2 yıl geri ödemesiz kredi verilecek.

150 BİN TL 24 AY GERİ ÖDEMESİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı seçim beyannamesinde en çok dikkat çeken detaylardan biri evlilik kredisi oldu. Evlenecek olan fakat maddi sıkıntılar nedeniyle evlilik hayallerini erteleyen çiftlere 150 bin TL 24 ay geri ödemesiz kredi verilecek.

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ

Evliliklerin kolaylaşması ve maddi sıkıntıların finansmanı için yeni bir model getirilecek. Evlenecek çiftlere faizsiz evlilik kredisi imkanı getiriliyor. Böylece maddi sıkıntılar yüzünden evliliğini erteleyenler bu kaynağı kullanacak.

EVLİLİK KREDİSİ ŞARTLARI NELER?

Destek evlenecek bütün çiftler için geçerli olacak. Burada genelde gençler hedef kitle olsa da hangi yaşta olursa olsun evlenenler destekten yararlanacak. Şu anda belirlenen miktar 150 bin lira.

İleride şartlara göre bu miktarın artırılması da söz konusu olabilecek. Bu para faizsiz bir kredi olarak verilecek. Ancak ilk iki yıl ödeme yapılmayacak.

24 AY ÖDEMESİZ

Daha sonra ise ödemeler 48 ayda belirttiğimiz gibi sadece anapara olarak ödenecek. Bakıldığında toplamda 72 aya yayılan bir ödeme planı sunulmuş olacak ki bunun 24 ayında herhangi bir ödeme olmayacak.

2 YIL BORÇ DERDİ YOK

Çiftler evliliklerinin ardından 2 yıl bir borç yükü ile karşılaşmamış olacaklar. Aile destek programlarıyla da her hanede en az bir istihdam modeli devreye alınmış olacak.

• Alınacak kredi: 150 bin lira
• Toplam vade: 72 ay
• Ödemesiz dönem: 24 ay
• Aylık ödeme: 2.084 TL (72 ay)
• Aylık ödeme: 3.125 TL (48 ay)

EVLENME KREDİSİ İÇİN KAYNAK BANKADAN

Söz konusu evlilik desteği ve aile desteklerinin kaynağını ise kurulacak olan Aile Ve Gençlik Bankası sağlayacak. Uluslararası standartlarda kurulacak bu sosyal amaçlı banka dijital ortamda hizmet verecek.

Banka para kaynağını Karadeniz gazı ve diğer petrol gelirlerinden oluşturulan fondan almış olacak. Böylece bu gelirler banka tarafından kontrol edilip sosyal desteklerde kullanılacak.

Etiketler :