Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Yeni Haber Gazetesinde 1 Yıl’ın Muhasebesi

Yeni Haber Gazetesinde 1 Yıl’ın Muhasebesi

Geçen yıl bugün Egemen Gazetesi Yeni Haber olarak çıkmaya başlamıştı. Konya’da medyada yeni bir soluk, yeni bir renk, yeni bir çizgi olarak Yeni Haber Gazetesi böylece yayın hayatına başlamış oldu.

Elbette o gün bizde Yeni Haber Gazetesindeydik, hatta o gün ben Gazetenin Yazı İşleri Müdürlüğü görevini yapıyordum.

1 Ekim 2012 tarihli Yeni Haberi hazırlamak elbette kolay olmamıştı, manşeti ile birinci sayfası ile takım kaptanımız Lokman Koyuncuoğlu’nun istediği çizgiyi, havayı vermek için epey uğraşmıştık ama sonra başarıldı…

Yeni Haber daha ilk sayısında nerede, nasıl duracağını okuyucusuna ilan etmiş oldu. Sonrada yayın ilkelerinden hiç taviz vermeden ilk gün belirlediği çizgide durdu.

Peki, neydi Yeni Haber’in yayın ilkeleri?

Öncelikle Müslüman olduğumuzu unutmayacağız, bu çerçevede hem dürüst olacağız, haberlerimizde doğruları vereceğiz, spekülasyon yapmayacağız, hem de Büyüyen Türkiye’nin yanında, Büyüyen Konya’nın yanında taraf olacağız.

İnsanların hiçbir şekilde kişilik haklarına karşı saygısızlık içinde olmayacağız. Yaratılanı Yaratan için seveceğiz ve her canlıya, her varlığa saygılı olacağız.

Bununla birlikte insanlığın barışı, dünyanın sürdürülebilirliği, Müslümanların kardeşliği bizim mücadele ettiğimiz alanlar olacak. Bu konularda taviz vermeyeceğiz.

Vermedik, Müslümanların kardeşliği konusunda tavır aldık, bir kısım insanın, cemaatin, tarikatın yanında yer alıp diğerlerini dışlamadık, insanlığın barışı için taraf olduk, Mısır’da, Suriye’de ya da dünyanın başka bir yerinde var olan kan ve gözyaşını kendi kanımız ve kendi gözyaşımız olarak gördük.

Buna göre yazılarımızda haberlerimizde hakkın ve haklının yanında yer alacak şekilde net tavır içinde olduk…

Türkiye zor günler yaşarken, dört koldan Türkiye düşmanları Türkiye’nin huzuruna savaş açmışken biz Türkiye’de kardeşlik, barış, büyüme konularında net bir şekilde doğrunun yanında yer aldık.

Kimsede korkmadan, çekinmeden yanlış yapana yanlış yapıyorsun demeyi bildik, doğruyu da şartsız, şurtsuz destekledik…

Bir belediye hangi partiye mensup diye sorgulamadan, yanlışlarına yanlış dedik, her hangi bir akçeli düşüncenin içine girmeden çizgimizi belirledik, yayınımızı yaptık…

Tabi bunlar Yeni Haberin okunan, görünen yönüydü, bir de bunları birlikte yaptığımız arkadaşlarımız vardı.

Hepsi genç ama hepsi hakikaten doğuştan yetenekli, değerli kardeşlerimiz.

Kim bunlar, işte grafikte, Hatice, Ayşe, Haberlerde Hüseyin, İsmail ve Konya’mızın genç ve dinamik muhabiri Sami…

Tabiî ki bu arkadaşlarımıza ağabeylik yapan Ahmet Ergan, Davut Adıgüzel ve takım kaptanımız Lokman Koyuncuoğlu.

Evet, biz gazetecilik yapıyoruz, genç arkadaşlarımızla, yetenekli arkadaşlarımızla, birbirinden değerli yazarlarımızla gazetecilik yapıyoruz, gazeteciliğin en fazla kan kaybettiği bir süreçte, para kazanmanın bütün ideallerin önüne geçtiği zamanlarla gazetecilik yapıyoruz.

Fikrimizle, dizgimizle, rengimizle gazetecilik yapıyoruz.

Gazeteciliğin nitelikten niceliğe dönüştüğü, derinliğin bitip etkinliğin dikkate alındığı bir süreçte, zor zamanda gazetecilik yapıyoruz.

Kısa zamanda Konya’da etkinliği bu kadar artmış başka bir gazete yok. Yeni Haber okuyucusu ile çalışanı ile büyüyor büyümeye devam ediyor.

Şimdi Yeni Haber Gazetesinin 1. yılını kutluyoruz, İnşa Allah bininci yılında da böyle dinamik, böyle ilkelerine sahip bir gazete olmayı sürdürür, bugün atılan temeller yarın Türkiye’ye, Konya’ya, Anadolu’ya yol gösteren fikirler olur temennisindeyiz.

Yeni Haber ikinci yılında Konya’da 1 numara olmak için çalışacak, elbette planlar, projeler, fikir jimnastikleri yapılıyor.

Şunu da biliyoruz, bizim büyüyebilmemizin siz okuyucularımızdan aldığımız enerji ile mümkündür. Desteğinizi, eleştirinizi ve tabiî ki duanızı bekliyoruz.

Rabbimiz yolunu yolumuz kılsın ve bizlere hata yaptırmasın…

Nice yıllara Yeni Haber, Allah ömrünü bereketli kılsın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR