Yeni Haber'de Ramazan

Yeni Haber ailesi olarak hayırlı sahurlar diliyoruz. Konya için bugün imsak saati 03.47
Yeni Haber'de Ramazan

NAMAZ DİRİLİŞTİR

Namaz, müminin Allah’a yönelişinin en somut göstergelerinden biridir. Namaz, vahyin bütün süreçlerinde yer alan ve her peygamberin davet ettiği ortak bir ibadettir. Peygamberler, bu nadide ibadetle ümmetlerine örnek olmuştur. “Rabbim! Beni ve soyumdan gelecekleri namazı devamlı kılanlardan eyle.” yakarışıyla İbrahim (as) Rabbine niyazıdır namaz. “Yavrucuğum! Namazı dosdoğru kıl!” diyen Lokman (a.s)’ın hikmetli sözünde müşfik bir babanın evladına nasihatidir namaz. “Bana kulluk et; beni anmak için namaz kıl.”  ilahi emrine muhatap olan Musa (a.s) için Allah’ı anmak ve O’na kul olmaktır namaz. “Nerede olursam olayım yaşadığım sürece Allah bana namazı emretti.” diyen İsa (a.s)’ın vazgeçilmezidir namaz.

Kerim Kitabımızın,“De ki: Şüphesiz benim namazım, kurbanım, hayatım ve ölümüm âlemlerin Rabbi olan Allah içindir.” âyetiyle Efendimizin şahsında tüm müminlerden istenen ihlas, samimiyet, Allah’a adanmışlık ve teslimiyetin bir nişanesidir namaz.

 

Ezanın yanlış okunmasından

dolayı orucunu açan kimsenin ne yapmalı?

Coğrafi irtifa farklarının etkisinden dolayı akşam namazı vaktinin girişi için takvimlerde belli bir muafiyet payı öngörülmüştür. Buna göre takvimin gösterdiği güneşin batma vaktinden iki-üç dakika önce akşam namazına başlanması veya iftar edilmesi halinde namaz ve oruç geçerli olur.

 

HÜMEZE SURESİ

Rahman ve Rahman olan Allah’ın adıyla!

1. İftira, dedikodu ve gıybet yaparak insanları çekiştiren; kaş-göz işaretleriyle onları aşağılayıp alaya alan küstahların vay haline!

2. Hiç durmadan servet yığan, yığdıklarını sayıp duran o zalimlerin vay haline! Öyle büyük bir aldanış içindedir ki o;

3. Malı mülkü, kendisini ebediyen yaşatacak sanır.

4. Hayır, asla! Çünkü o, cehennemde kırıp geçiren mahveden bir azaba, Hutame’ye atılacaktır!

5. Bilir misin nedir bu Hutame?

6. Allah tarafından tutuşturulmuş bir ateştir!

7. Ta gönüllere işleyen korkunç bir ateş!

8. İşte bu ateş, onların üzerine kilitlenecek,

9. Ve ebediyen azap içinde kalacaklar; yüksek sütunlar arasında, çelik prangalarla bağlanmış bir halde!

 

GÜNÜN SÖZÜ

Mü’minin ahlâk ölçüsü, açık ve sabit olup Allah’ın rızasından ve Allah’ın emrine uyup nehyinden sakınmaktan ibarettir. -Yusuf El - Karadâvî

 

GÜNÜN AYETİ

Allah kullarını esenlik yurdu olan cennete çağırıyor ve O, dilediğini doğru yola iletir. (10/25)

İnsanlar için yaptıklarının hesabını verme vakti oldukça yaklaştı; fakat onlar hala gaflet içerisinde bu gerçeğe sırt çeviriyorlar.(21/1)

 

GÜNÜN HADİSİ

Veren el alan elden daha hayırlıdır. Yardım etmeye, geçimini üstlendiğin kimselerden başla! -Buhârî