Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Yeni Haber’in 1 Yılından Bakıyoruz da…

Yeni Haber’in 1 Yılından Bakıyoruz da…

Yeni Haber Gazetemizin dün yayına başlamasının 1. yılıydı. Bizi hatırlayan, sevincimize, mutluluğumuza ortak olan okurlarımıza, kurumlara, kuruluşlara teşekkür ediyoruz.

Elbette Türkiye’nin de, Konya’nın da gündemi yoğun ama müsaadeniz olursa bugün de Yeni Haber Gazetemizde geçen bir yılla ilgili notlarımızı sizinle paylaşmak istiyorum.

Öncelikle şunu belirteyim, bizi bu süreçte destekleyen tüm dostlarımıza sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Hemen her kesimden okurlarımız oluştu. 1 yıl gibi, yeni bir basın kuruluşu için kısa sayılacak bu süreçte kat ettiğimiz mesafe bizim için çok önemli.

Türkiye’de geçtiğimiz yıl başka bir gündem vardı şimdi bambaşka bir gündem. Hem yerelde olanı takip etmek zorundayız hem ulusal hatta dünyada olanlara bakmak durumundayız.

Zira Türkiye’nin yeni pozisyonu bizi sadece kendimizden sorumlu kılmıyor. Suriye’de olanda bizim meselemiz, Mısır’da olanda, Rusya’da olanda, Suudi Arabistan’da olmayanda bizim meselemiz oluyor.

Temposu yüksek bu iş kolu, eğer doğru yerde durursanız işiniz hiç bitmiyor. Çünkü medya toplumları manipüle etmek için emperyal güçler tarafından sürekli besleniyor. Yerel basın ise halkın en doğru haber aldığı, kendini gördüğü, yöneticilerine istek ve şikayetlerini ilettiği neredeyse tek merci.

Yeni Haber 1 yıl önce bu yola baş koylarken bunları biliyordu. Sabah 4-5 gibi dağıtımla başlayan bir serüven bir sonraki günün gazetesinin matbaya gidinceye kadar sürdüğünü düşünürseniz nasıl meşakkatli bir iş içinde olduğumuzu görürsünüz.

Meşakkatli ama bir o kadarda sevinçli, işini güzel yapmanın keyfini, mazlumun mağdurun yanında olmanın mutluluğunu taşırsınız. Bu mağduriyet nerede olmuş hiç bakmazsınız. Irak’taki patlamalarda, Kenya’daki, Somali’deki saldırılarda hep masumun mağdurun yanında tavır alırsınız. Bunun doğru olduğuna inanırsınız, bu yolda arkanıza bakmadan yol alırsınız.

Türkiye büyük bir değişim içinde. Yeni Türkiye yavaş yavaş ama sağlam bir şekilde inşa oluyor. Buna şahitlik ediyoruz. An be an görüyoruz, Ülkemiz nerden nereye geliyor. Çözüm süreci, demokratikleşme paketi, akil adamlar, 2023 hedefleri, büyüyen ekonomi, artan ihracat, küresel güç olan bir yapı…

10 yılda göremeyeceğiniz değişimi Yeni Haber’in ilk yılında görmüş olduk. Medya işte böyle bir şey. Yeni Haber’in sloganı gibi, Haber Hayat’tır. Yaşadığımız heran her şey haber hem de büyük haber. Bu, Türkiye’nin nasıl bir değişim içinde olduğunun göstergeleri. İnanız ki bundan sonra çok daha önemli gelişmelere şahit olacağız.

Gelelim Konya’ya. Son 1 yılda Konya Türkiye gündemine göre nisbeten sakin bir yıl geçirdi. Yinede pek çokşey değişti Konya’da. Belki en önemlisi KTO da yaşanan oldu. Aynı şekilde KTO Vakfı’ndaki değişimde çok önemli bir durumdu. Konya Odalarında yeni yüzlerin gelmesi, görev süresi dolan başkanların yerlerine yeni isimlere bırakması Konya’nın artık geleneği haline geliyor.

“Birlikte Konya’yız” sloganı artık herkes tarafından benimsendi. Yönetim organizasyonu Konya için Türkiye’ye örnekler oluşturdu. Pek çok önemli işe imza atan Konya Valisi Aydın Nezih Doğan’ı bir kez daha saygıyla anmalıyız. Konya,  sistematik düşünme yeteneğini yeniden kazandı. Yeni Valimiz Muammer Erol ise tek kelime ile takdir edilecek bir kişilik. Pek çok hayırlı ve güzel işe imza atılacağını ilk günlerinde sinyalini verdi.

Daha pek çok şey yaşadık 1 Ekim 2012 ile 1 Ekim 2013 arasında. Yeni Haber Gazetesi olarak Konya’nın gelişimi, Türkiye’nin yükselişine şahitlik ediyoruz. Sadece şahitlik değil, imkan buldukça da katkı sağlıyoruz.

Sizlerin desteği ile yeni bir yıla çok umutlu ve heyecanlı giriyoruz.

Dua’larınızı bizden esirgemeyin, hep birlikte yolumuz açık olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR