“Yeni Haber’in ilkeli duruşu takdire şayan”

Yeni Haber - İsmail Poçan
“Yeni Haber’in ilkeli duruşu takdire şayan”

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Başkan Yardımcıları Bestami İnan, Mustafa Varol, Mustafa Dündar ve Mehmet Önal gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Lokman Koyuncuoğlu’nu ziyaret ettiler. Ahmet Sorgun, Yeni Haber Gazetesi’nin ilkeli duruşunun takdire şayan olduğunu söyledi.

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Başkan Yardımcıları Bestami İnan, Mustafa Varol, Mustafa Dündar ve Mehmet Önal gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Lokman Koyuncuoğlu’nu ziyaret ettiler.  Ziyarette konuşan AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun bu dönem Konya’dan bir Başbakan çıkmış olması Konya’nın büyük bir kazancı olarak görülmesi gerektiğini ifade ederek “Gerek bürokratlık, gerekse de bakanlığı süresince Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun Konya’ya sahip çıktığını, Davutoğlu’nun Konya’nın tüm hizmet ve projelerinin takipçisi olduğunu dile getiren Sorgun, “Sayın Başbakanımızın yeni dönemde de Konya’ya olan sevgisi ve ilgisinin artarak devam edeceğine olan inancımız tamdır. Başbakanımızın bu sahiplenme duygusuna karşılık Konya’da kendisine büyük sevgi ve muhabbet besliyor “şeklinde görüş belirtti.

“BU SÖZLER KABUL EDİLEMEZ”

Sorgun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kaleme aldığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu hakkında sarf ettiği sözlere sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu’nun devleti temsil eden kişi ve makamlara yönelik kullandığı sözlerin kabul edilemez olduğunun altını çizen Başkan Sorgun; “Ayrıştırıcı ve çözümden uzak bir dili huy edindiği için milletten iyice uzaklaşan Sayın Kılıçdaroğlu, artık bu tavrından vazgeçmelidir” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kaleme aldığı ve CHP’nin resmi internet sitesinde yer alan mektuba toplumun tüm kesimlerinden büyük tepki geliyor. Mektup ile alakalı bir açıklama da Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun’dan geldi.

 “ARTIK ŞU AYRIŞTIRICI HUYUNDAN VAZGEÇ”

CHP Lideri’nin Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birebir temasa geçmek yerine mektuplaşma yönetimini kullanmasını da eleştiren AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, yaptığı yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Gerek Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve gerekse de Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, her fırsatta muhalefetle ve toplumun tüm kesimleriyle her konuda bir araya gelmeye hazır olduklarını dile getirmelerine rağmen CHP Lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, bir mektup yazarak devlete ve devletin temsilcilerine olan bakış açısını ortaya koymuştur. Öncelikle devleti temsil edenlere yönelik kullandığı dil, tamamen ayrıştırıcıdır ve asla kabul edilemez. Zira 12 yılı aşkındır Türkiye’yi bataklıktan çıkaran, krizleri unutturan ve krizlere karşı güçlü bir bankacılık sistemini kuran bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin 12’inci Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Dolayısıyla Kılıçdaroğlu’nun asılsız suçlama ve zehirli dili, çözüm önerisi yapmaktan öte ülkemize itibar kaybettirmekten başka bir işe yaramayacaktır. Son olarak buradan Sayın Kılıçdaroğlu’na; her fırsat ve platformda ülkesini, devletini, devletin temsilcilerini kötüleme huyundan da bir an önce vazgeçmesi çağrısında bulunuyoruz”dedi.

2-5-2.jpg2-5-1.jpg