YENİ HSYK YENİ TÜRKİYE

Yeni Haber - Merve Ateş
YENİ HSYK YENİ TÜRKİYE

HSYK üyeleri Ekim ayı içerisinde 12 bin hakim ve savcının oyu ile yeni üyelerini belirlemeye hazırlanıyor. Yalnızca yargı mensuplarını ilgilendirmeyen HSYK seçimleri, bağımsız yargının anahtarı olarak kabul ediliyor.19 Ekim’de Türkiye’nin yeniden şekilleneceğini belirten Her Yerde Adalet Platformu Genel Başkanı Özkan Öztürk, HSYK’da eski yapı devam ederse 17 Aralık benzeri operasyonları kaçınılmaz olacaktır” dedi

22 kişilik Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun 10 üyeliği için Ekim ayında seçim yapılacak. İlk derece mahkemelerindeki hakim ve savcılar, adli yargıdan 7, idari yargıdan 3 ismi HSYK asil üyesi olarak belirlemek için sandık başına gidecek. HSYK seçimlerinde adli ve idari yargıdan seçilecek 10 ismin yanı sıra, cumhurbaşkanı tarafından 4, Yargıtay üyeleri arasından 3, Danıştay üyeleri arasından 2, Adalet Akademisi üyeleri tarafından da 1 isim daha seçilecek ve Adalet Bakanı ile müsteşarının doğal üyesi olduğu 22 kişilik kurul seçimle yeniden belirlenmiş olacak

PARALEL YAPI İTTİFAK PEŞİNDE

Paralel yapı ekim ayında yapılacak HSYK seçimleri için ilginç ittifaklar peşinde. Daha önce YARSAV’a karşı mücadele eden bazı isimlerin şimdi YARSAV’ın ortak listesi için kapı kapı dolaşıp oy istiyor. HSYK'da ekimde yapılacak seçimler öncesi, paralel yargının "abileri", 40 günlük adli tatili de fırsat bilerek oy avcılığına başladı. Paralel yargı mensupları, Yargıda Birlik Platformu aleyhine çalışma başlattı. Ramazan ayı ve bayram nedeniyle yürütülecek olan seçim çalışmasından etkili bir sonuç alınamayacağını hesaplayan paralel örgüt, bayram sonrası harekete geçti.  Paralelci yargı mensuplarının bu baskısından rahatsızlık duyan bazı hâkim ve savcılar konuyu, tayin, terfi ve atamalara bakan HSYK 1. Dairesi ile Adalet Bakanlığı'na iletti. Paralel örgüt mensupları, destek istedikleri listenin seçilmesi halinde tüm yargıçların sicillerinin yeniden gözden geçirileceği ve tüm yargı personeline sicil affı ile temiz bir sayfa vaadinde bulundu.

“ESKİ YAPI DEVAM EDERSE OPERASYONLAR KAÇINILMAZ”

Her Yerde Adalet Platformu Genel Başkanı Özkan Öztürk yapının değişmemesiyle birlikte ülkede egemenliğin millette olamayacağı bir döneme girebiliriz dedi. Öztürk, “Eski yapının aynı şekilde devamı bir yapı devam edecek olursa maalesef yeniden 17 ve 25 Aralık operasyonları ile karşı karşıya kalabiliriz. Yeniden devletin milletin elinden alınarak, milletin hesap soramayacağı bir noktaya getirilir” diye konuştu.

“19 EKİM’DE TÜRKİYE ŞEKİLLENECEK”

HSYK seçimlerinin yeni Türkiye’yi de şekillendireceğini belirten Öztürk, “Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu seçimlerinde  biz platformumuz olarak  tüm vatansever hakim ve savcılarımıza sesleniyıoruz.19 Ekim’de  vereceğiniz oylarla sadece bu kurul şekillenmeyecek, aynı zamanda Türkiye şekillenecek. Yargıda birlik platformunun başarı sağlayamaması durumunda ise yeni hukuk kılıfı giydirilmiş siyasi operasyonları gebe olunacak, operasyonlarla siyasetin dizayn    edilme çabası yeniden ortaya çıkacaktır.

BAĞIMSIZ YARGI BAĞIMSIZ YARGIÇLAR YOLUYLA GERÇEKLEŞTİRİLİR

Türkiye’de adaletin sağlanmasına yönelik açıklamalarda da bulunan Avukat Öztürk, “ Ülkemizin geleceği ve bağımsızlığı açısından, milli irade açısından bağımsız yargı diyoruz. Bağımsız yargı bağımsız yargıçlar yoluyla gerçekleştirilir. Bir yerlerden beslenen hukukla gerçek adaleti sağlamız mümkün değildir. 

Kaynak:YENİ HABER