"Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı"

BİK'in yazılı basın sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün karşılanmasına yönelik üçüncü kez düzenleyeceği program için başvurular başladı
"Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı"

İSTANBUL (AA) - Basın İlan Kurumu'nun (BİK) yazılı basın sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün karşılanmasına yönelik, İŞKUR işbirliğiyle üçüncü kez düzenleyeceği "Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı" için başvurular başladı.

BİK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, iletişim, hukuk, iktisadi ve idari bilimler, sağlık ve sosyal bilimler fakültelerinin son sınıflarında okuyanların ya da bu okullardan mezun olanların katılabileceği programın başvuruları kurumun "www.yeninesilgazetecilik.com" internet sitesinden 29 Ekim'e kadar yapılacak.

Başvuru formunu dolduran adaylar, 31 Ekim saat 09.30'da BİK'in Zeytinburnu-Cevizlibağ'daki Genel Müdürlük binasında mülakata alınacak. Sonuçlar 2 Kasım'da duyurulacak.

Eğitim programı, kasım ayında kurumun Genel Müdürlük binasında başlayacak. Veri haberciliği, istihbarat haberciliği, kültür-sanat haberciliği, televizyon haberciliği, politika haberciliği, dijital habercilik, röportaj teknikleri gibi başlıklardan oluşan dersler, uzman hocalar tarafından verilecek.

İŞKUR'un "İşbaşı Eğitim Programı" kapsamında, eğitimlerini bitiren katılımcılara İstanbul'da yayımlanan gazetelerde işbaşı yapma imkanı sağlanacak.

Kaynak: