Yeni nesil klimalara talep arttı

Salih Ticaret Beyaz Eşya Satış Mağazası Firma Sahibi Murat Başaralı, “A++ klimalarda az enerji tüketimleri var. Az elektrik tükettiği için de kışın da talep edilen ürün haline geldi” dedi.
Yeni nesil klimalara talep arttı

İnverter klimalarda elektrik sarfiyatlarının çok az olduğuna dikkat çeken Murat Başaralı, “Şu anda bütün markalarda klima üretimi var. Bunun yanı sıra bunlara rakip olan diğer markalarda klima üretimi var. Ama şu anda bütçesine uygun iyi bir klima almak isteyen tüketicilerinde alabileceği çok iyi klimalar var. Bunların hepsi yeni nesil teknolojiyle üretiliyor.  İnverter klimalar elektrik sarfiyatları çok az. Isıtmada ve soğutmada çok etkili bir şekilde çalışılabilen uzun süre dayanıklılık sunuyor.  Şu an yaz geldiği için uzun süren 10 yıl motor garantisi olan, 7 yıl ya da 5 yıl gibi gene garantileri olan klimalarımız elimizde mevcut. Yaz geldiği zaman klimalarda etki daha çok artıyor. Ama yeni nesil inverter klimalarda hem ısıtma hem soğutma olduğu için kışında artık talep haline geldi. Çünkü çoğu kullanıcılar ısıtması olduğu için evinde artık kışın klimada kullanmak istiyor. Çünkü A++ enerjilerde tüketimleri var. Az elektrik tükettiği içinde kışında artık talep edilen ürün haline geldi” şeklinde konuştu.

“KEŞİF YAPTIRMALI”

Yaz gelmesiyle birlikte yaz sezonunun açıldığının altını çizen Başaralı, “Klimalarda da bu sene etki bekliyoruz. Tüketicilerin burada yapması gereken tek şey klimayı almadan önce alacağı bir klimayı belirleyip alacağı bayiye ya da satıcı firmaya giderek ev adresine verip önce bir keşif yaptırmalı. Çünkü klima sistemi çok farklı bir sistem.  Her yerde ve metrekarede kullanabilecek klimalar olmuyor. Yani 15 metre kare bir evde  9 bin BTU’lu klima kullanılabilir. Ama güneş gören yada camı aynası daha fazla olan yada kuzeyde olan yada güneyde olan bir evin yada odanın metre karesi klimanın BTU’suyla uyuşmuyor. Mecburen 9 binlik yetmiyorsa oraya 12 binlik takılması gerekiyor. Bunun gibi sıkıntılarla karşılaşmaması için tüketicilerin önce gidip bir bayiden ücretsiz keşif ekibinden faydalanılıyor. Servisimiz gidiyor, bakıyor. En uygun nereye takılacaksa, kaç metre kare alanda kaç BTU’lu klima kullanılacaksa buna göre bir çözüm sunuyor. Ondan sonra geliyorlar, biz burada çok kolay bir şekilde satışımızı yapıyoruz. Eskiden kaç metre kare alanda kullanacaksın diye sorduğumuzda metre kareyi söyledikleri zaman biz kafamızda bir hesap yapıp oraya 9 binlik, 12 binlik veya 24 binlik yetebilir diye cümle kuruyorduk. Artık onu kuramıyoruz. Çünkü kullanılabilecek yerler çok farklı oluyor. Mesela bir kuaför salonunda farklıysa normal bir beyaz eşya salonunda farklıdır. Bu yüzdende klima almadan önce tüketicilerin gidip bayide ya da iş yerinde bunu tedarik edecekleri zaman önce bir keşif ekibi gelip keşif yapması gerekir” diye konuştu.

klimaci.png

HAVAYI TEMİZLEME ÖZELLİKLERİ VAR

Klimaların rüzgâr sistemiyle çalıştığı için soğuğun etkisinin fazla olduğundan dolayı kullanıcılara da etkisinin olduğunu vurgulayan Başaralı, “Bu da kullanmaktan kullanmaya değişiyor. İnsanlar şöyle yapıyor, klima almıyor altına oturuyor. Saatlerce orada bekliyor. Bu da soğuğun etkisinden dolayı çarpma meydana getiriyor. Tabi kalitesiz üretim yapan firmaların kullandığı malzemelerle kaliteli üretim yapan firmaların malzemeleri aralarında fark olduğu için cihazlarda şöyle bir durum meydana geliyor. Klima eğer kaliteliyse, ister yakın dur ister uzak dur. Sıkıntı vermiyor. Ama kalitesiz bir üretim olan markaysa, sen istediğin kadar uzak dur o klima seni mutlaka rahatsız ediyor. Havayı temizleyen iyonizer özellikleri var. Sigara içildiğinde bile ortamı temizleme özelikleri var. Şu an çoğu marka iyonizer özelliği olduğunu söylüyor. Ama hiç birinde bu özellik yok. Yani boş bir cihaz alıyorsun adı sadece klima bunun” ifadelerini kullandı.

YİĞİT BERKAY ÇOPUR / YENİ HABER GAZETESİ