Yeni ofsayt sistemi başlıyor!

TFF, Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi'nin Süper Lig'in ikinci yarısından itibaren Türkiye'de de kullanılmaya başlanacağını duyurdu. Açıklamada 29 farklı noktada futbolcuların taranacağı ve kararların kısa sürede verileceği belirtildi. Yeni kurala göre ofsayt olması için futbolcunun tüm vücudu çizgiyi geçmesi gerekiyor.
Yeni ofsayt sistemi başlıyor!

FIFA Dünya Kupası, UEFA Şampiyonlar Ligi gibi üst düzey turnuvalarda ve Serie A'da kullanılan Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi, Trendyol Süper Lig'in ikinci yarısından itibaren Türkiye'de de kullanılmaya başlanacak. Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi böylece Avrupa liglerinde İtalya'dan sonra ilk kez Türkiye'de kullanılmış olacak. Ligin ikinci yarısı (20. Hafta) maçlarından itibaren kullanılmaya başlanacak.

yeni-ofsayt-sistemi.jpg


AÇIKLAMA YAPILDI

TFF internet sitesinden açıklama gerçekleştirdi. “Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi Süper Lig kulüplerinin stadyumlarına ve TFF VAR Merkezi'ne Türk Telekom'un güçlü fiber internet altyapısı ve teknoloji desteği ile kuruldu. Uzun yıllardır Türk futboluna destek veren Türk Telekom, ülkemiz futbolunun dijital dönüşümüne ve yeni teknolojilerin Türk futboluna kazandırılmasında önemli rol oynuyor”

yeni-ofsayt-sistemi-002.jpg

 Muhabir
Etiketler :