Yeni projeler yeni Karatay

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca 31 Mart Seçimlerinin ardından hazırladıkları projeleri hayata geçirmek adına çalışmalarını sürdürüyor.
Yeni projeler yeni Karatay
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca 31 Mart Seçimlerinin ardından hazırladıkları projeleri hayata geçirmek adına çalışmalarını sürdürüyor. Yeni projeler ve hizmetler hakkında gazetemize önemli bilgiler veren Başkan Kılca, Karatay’ın, sosyal ve kültürel anlamda büyük bir ivme kazanacağını söyledi.
 
hasan-1-001.jpg
 
31 Mart seçimlerinde AK Parti’den yüzde 77’lik oranla başkan seçilen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, projelerini uygulamaya başladı. Karatay İlçesi’nin sosyal ve kültürel anlamda önemli yatırımlar kazanacağını söyleyen Başkan Kılca, sanat ve spora da önem vereceklerini belirtti.
 
“EN YÜKSEK OYU ALDIK”
 
Büyükşehirler arasında merkez ilçelerde en yüksek oy oranını alan ilçenin Karatay İlçesi olduğunu  hatırlatan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Seçim sürecinde 75 gün boyunca hem gençlik kollarımızla, hem kadın kollarımızla, hem ana kadememizle ciddi anlamda bir çalışma yürüttük. Bu süreçte AK Parti Konya İl Başkanlığımız bize büyük destek verdi. Büyükşehir Belediye Başkanımız, Milletvekillerimiz, Genel Başkan Yardımcımız, Bakanlarımız, her çalışmamızda yanımızda oldular. Karatay İlçesi biliyorsunuz her dönem Konya’daki en yüksek oyu alan bölgedir. Bu anlamda bize, ‘Bu kadar çalışmanıza gerek yok, zaten kazanacaksınız, bu hırs nedendir?’ diyenler oldu. Ben onlara hep şunu söyledim; bizim için kesin görünebilir kazanmak ama biz çalışmadığımız için eğer bir oy kaybı yaşarsak bunun vebali bize aittir. Ama biz çalıştığımız ve en yüksek oyu aldığımız zaman Cumhurbaşkanımızın yüzünü güldüreceğiz. Ki öyle oldu. Şu anda birçok yerdeki sıkıntılar bir kenara, Büyükşehirlerin merkez ilçeleri anlamında Türkiye’deki en yüksek oyun Karatay’da alınması bizim için hem büyük bir onur, hem de büyük bir sorumluluk demektir. Şimdi vebal bizde, bundan sonra bu sorumluluğu gereği gibi hizmetlerle süsleyeceğiz. Tabi bu başarı bizim elimizi güçlendirdi. Biz seçim çalışmaları tempomuzu 5 yıl boyunca devam ettireceğimizi vadediyoruz. Tüm esnafımıza, sanayicilerimize, köylerimize gidip hepsinin sorunlarını ve taleplerini yerinde dinleyeceğiz ve ona göre çalışmalarımızı yürüteceğiz. Sahada 2 buçuk aylık çalışmalarımız süresince aldığımız notları müdürlüklerimize paylaştırdık şu anda onların hepsi hallediliyor. Birçoğunu da hallettik zaten. Onun için vatandaşlarımızdan da çok güzel geri dönüşler oluyor. Seçimin ilk haftasında bu taleplerle ilgili söz verdiğimiz her şeyi yaptık diyebiliyoruz. Bu da belediyeciliğin daha önceden getirmiş olduğu bir tecrübe. Bizim bir belediyecilik hafızamız var. Vatandaşımızı dinliyoruz icraat olarak da geri dönüş yapıyoruz. Bunlar da bizim açımızdan sevindirici şeyler. İnşallah daha güzel olacak” diye konuştu.
 
“ULAŞIM PROJELERİ GELİŞTİRECEĞİZ”
 
Konya’nın ulaşımı ile ilgili projelerinde takipçisi olacaklarını belirten Kılca, “Konya’daki araç artışına rağmen, trafik problemi çok büyük bir sorun teşkil etmiyor. Son 15 yıl içerisinde Konya’da 50’ye yakın ana cadde açıldı. Bu caddelerin birçoğu kamulaştırmayla açıldı. Alternatif güzergahlar oluşturuldu. Bunlara ilişkin bizim çalışmalarımız da olacak. Yakın süreçte Celaleddin Karatay Caddesi bir iç çevre yolu olarak Meram’a bağlanacak. Karatay İlçesi’ne yeni alt geçitler yapılacak. Sedirler girişine bir alt geçit yapılacak mesela. Büyükşehir Belediyemizin ulaşım projelerini biliyorsunuz zaten. Raylı sistem hatları ve Banliyö Hattı da 2021’e kadar tamamlanacak. Biz aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesiyiz, orada da ilçemizle ilgili projeleri takip edeceğiz zaten” dedi.
 
“KOKU SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”
 
Karatay’daki koku şikayetleri ilgili olarak da çeşitli girişimlerde bulunduklarını söyleyen Kılca, “Kokunun çöp arıtmadan mı yoksa su arıtmadan mı geldiğinin tespiti ve çözüm yolları konusunda çalışmaya başladık. Konuyu hem Büyükşehir Belediyemize hem de KOSKİ’ye ilettik. Onlar da şu anda bir çalışma yürütüyorlar. Onun dışında, o bölgedeki bazı fabrikaların bir koku yaydığı konusunda da şüpheler var. Bunu da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzle de görüşüyoruz. O konuda da denetimler yapılıyor. Fetih Mahallesi ve Erenler Mahallesi’ni ziyaretimizde bu konu bize iletilmişti. Bu kokunun sebebini bulup, çözümü için ne gerekiyorsa yapacağız. Notlarımız arasında bu konu” dedi.
 
“KARATAY BELEDİYESPOR YENİDEN KURULUYOR”
 
Karatay Belediyespor Kulübü’nü yeniden aktif hale getireceklerini söyleyen Kılca, “Pasif konumda olan bu kulübümüzü canlandırmak adına tüm çalışmaları yürütmeye başladık. Belediyemiz, Karatay’daki tüm okullara bugüne kadar çeşitli spor yatırımları yapmıştı zaten. Bu konuda tecrübeye sahibiz. Konuyu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile görüştük. Karatay Belediyespor için en uygun alanın Saraçoğlu bölgesi olduğunu düşünüyoruz. Türkiye Spor Yazarları Derneği ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ile de ortak çalışma yürüteceğiz bu konularda. Karatay’da inşallah çok önemli spor yatırımlarına imza atacağız. Özellikle yaz spor okullarıyla ilgili bir çalışma başlatıyoruz. Arkadaşlarımız onun altyapısını da şuan hazırlıyorlar. Konya Büyükşehir Belediyesi ile spor akademileri, Atabey Gençliği ve izcilik kampları ile ilgili yatırımları birlikte yapacağız. Bu konuda birkaç toplantı yaptık zaten” şeklinde konuştu.
 
“SOSYAL VE KÜLTÜREL YATIRIMLAR ARTACAK”
 
Karatay’daki sosyal yatırımların artacağını vurgulayan Kılca, “Bu, bizim seçim sürecinde verdiğimiz sözler arasındaydı. Sosyal belediyecilikle ilgili, sporla ilgili, kültürel belediyecilikle ilgili konular seçim vaatlerimiz arasındaydı. Karatay’da cazibe merkezlerinin oluşması bir süreç. Bu cazibe merkezleri oluşursa Karatay halkı 24 saat faaliyetlerde bulunabilirler. Bizim de böyle bölgeler oluşturmaya müsait yerlerimiz var. Biz bunun için çalışacağız inşallah. Sufi Sinema Günleri ile ilgili projeye biz de ortak olduk. Kültür Müdürlüğümüz gerekli çalışmaları yapıyor. Bu projeyi, Kültür İl Müdürlüğümüzle birlikte yürüteceğiz. Önümüzdeki günlerde, Mevlana Şiir Şöleni adı altında Türkiye Yazarlar Birliği ile düzenleyeceğimiz bir organizasyon var, onun hazırlıklarını yapıyoruz” dedi.
hasan-2.jpg
 
“KAPIMIZ SÜREKLİ AÇIK”
 
Karatay Belediyesi’nin kapısının vatandaşa her zaman açık olduğunu söyleyen Başkan Kılca, “Seçim sürecinden sonra yaşadığımız yoğun ziyaretçi trafiği devam ediyor. Kapımız hep açık oldu. Kapıyı hiç kapatmadan, bu süreçte de gelen tüm vatandaşlarımızla çay içtik. Onların taleplerini dinledik. Mesai bitiminde de hemen müdürlerimizi çağırarak brifingler aldık, toplantılar yaptık. Yapılan mevcut işleri istişare ettik, yapılması planlanan işleri konuştuk. Daha sonra Cuma günleri namazdan sonra vatandaşımızla kucaklaştık. Boş zamanlarımızda da sanayilerimize ve mahallelerimize gidip daha önce yapılan yatırımlarımızı takip ettik ve halkımızın taleplerini dinledik. Haftasonları ise Cumartesi günleri esnaf ziyaretleri yapıyoruz. Pazar günleri de düğün programlarına katılıyoruz. Geçtiğimiz Pazar günü İsmil Mahallemize gittik, oradaki yatırımların gidişatını da inceleme fırsatı bulduk. Bu şekilde, bir haftalık bir süreç yaşadık” dedi.
SEYFULLAH KOYUNCU / YENİ HABER GAZETESİ