Sümeyra Arslan Kasap

Sümeyra Arslan Kasap

YENİ TÜRKİYE DOĞUYOR

YENİ TÜRKİYE DOĞUYOR

Türkiye’nin hatta dünyanın dönüm noktası olacak o büyük güne bir gün kaldı. Akıllı olmamız gerekiyor. Çok yazmaya çizmeye gerek yok, çünkü fazlasıyla yazıldı. Herkes bir şeyler söyledi…

Büyüklerimden edindiğim bilgilere göre ve az buçuk da hatırladığım kadarıyla eski tarihlerde bu ülke bu kadar huzurlu değildi. Bu kadar bol ve bereketli değildi hiç bir şey. Teknolojinin neresindeydik, nerelere geldik...

Nankörlüğün zamanı değil!

En büyük nimet akıl değil midir?.

 Ve bende Rab'bimin bana bahşetmiş olduğu akıl ve irademi kullanarak neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlayabiliyorum. Akıl, fikir, ve bilgi yoksunu değil hiç kimse. Çünkü her şey ortada. Yapılan hizmetler, ekonomi vs. AK Parti hükümeti geldikten sonra güldü yüzler, sevinç buldu gönüller.

Siyasetçi değilim, çok fazla bilgim yok. Zira öğrenmeye de niyetim yok. Herkes işini yapsın görüşündeyim. Ama bu demek değil ki gerçekleri görmezden geleyim. Doğru bir tanedir her zaman. İcraatlar ortada. Görmemek için aptal olmak gerekir.

Söylenecek çok söz var, ama yok! Hatta lüzumsuz bile.

Bugün Türkiye’de kıymeti bilinmeyen, ama diğer ülkelerde kadir kıymeti bilinen, alnı secdeye giden, dilinde Allah kelamı olan bir Cumhurbaşkanımız var. Dünya liderleri arasında cesaretiyle, duruşuyla bir Osmanlı simgesi olan cumhurbaşkanımız var. Senai Demirci hocamın bir sözü çok hoşuma gitmişti. Recep Tayyip Erdoğan’a üretilen suçlamalar karalamalar için:

’Suçlusun Recep Tayyip Erdoğan! Biz sana Türkiye’ye lider ol dedik, sen gittin dünyaya lider oldun. Suçlusun!’’.

İlk okuduğumda afalladım ne demek istiyor diye. Ama ikinci okumamda anladım ki, yeriyor gibi görünen sözleri aslında ne derece öven, yükselten ve yücelten ne manidar sözlermiş. Yine İngiliz Times gazetesi manşet haberinde ‘’Uyuyan Osmanlı uyanıyor’’ diye  başlık atıyor. Tüm bunları ve yaşanılan her şeyi anlamamak için akıl yoksunu olmak gerekiyor.

Türk, Kürt, Laz, Çerkez. Bu ülke hepimizin. Oyuna gelmeyelim ve 1 Kasım sabahı vicdanımızın sesiyle adımımızı atıp,  13 yılın Z raporunu çıkararak  gidelim sandığa.

Ben inanıyorum ki, bu iktidardan başka hiçbir iktidar bu memleketi yaşanılır hale sokamaz.

Bu kadar açık ve net.

''Dış güçlerin oyununa gelmeyeceğim, Emperyalizmin kuklası olmayacağım, Her şey vatan için''  diyerek oyumu kullanacağım.

Vatanımız, bayrağımız, şanımız, şerefimiz için hayırlısı ne ise onu nasip etsin Allah.

Yeni bir pazartesi gününde, yeni ve daha güçlü bir Türkiye için atılacak tohumların sabahı olması dileğiyle.

Selam ve dua ile...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sümeyra Arslan Kasap Arşivi
SON YAZILAR