"Yeni Türkiye’nin başlangıcını hep birlikte gerçekleştirdik"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cumhurbaşkanlığı seçimlerin resmi olmayan sonuçlarının açıklanmasının ardından Kılıçarslan Şehir Meydanı’nı dolduran binlerce Konyalıya seslendi.
"Yeni Türkiye’nin başlangıcını hep birlikte gerçekleştirdik"

Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarının açıklanmasının ardından Kılıçarslan Meydanı’nı hınca hınç dolduran binlerce Konyalı, Türk bayrakları ve parti bayraklarıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve AK Parti’nin bu tarihi başarısını kutladı.

NEREDE MAZLUM BİR MÜSLÜMAN VARSA BU GECE ORADA ZAFER VAR

Meydanda dolduran Konyalılara hitap eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bu gece sadece bu meydanı dolduranlar değil, bu gece sadece İstanbul, Ankara değil; nerede mazlum bir Müslüman varsa orada zafer var, orada bayram var. Konya her zaman Cumhurbaşkanına ve partimize destek oldu. Allah hepinizden razı olsun. Zaferimiz mübarek olsun. İl başkanımızla, gençlik ve kadın kolları başkanımızla, teşkilatımızın her kademesinden gençlerimiz ve hanımlarımızla, milletvekili adaylarımızla 45 gündür sahalardayız. Bugün Cumhurbaşkanımızı yeniden seçtik. Yeni Türkiye’nin başlangıcını hep birlikte gerçekleştirdik. Bundan sonra hemen yeni bir seçim süreci başlıyor ve hep birlikte yerel seçimlere hazırlanacağız. AK Parti’nin şiarı budur. Bir seçim biter bir seçim başlar” diye konuştu.

MİLLET KAZANDI DEVLET KAZANDI MAZLUMLARIN DUASI KAZANDI

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da Konya’nın bugüne kadar her zaman liderine sahip çıkarak en yüksek desteği verdiğini belirttiği konuşmasında, “Birlikte koştuk, birlikte yürüdük ve birlikte terledik. Bugün hamdolsun güzel bir neticeyi hep birlikte aldık. Tüm hemşehrilerimize ne kadar teşekkür etsek az. 2001’de yola çıkan bu hareket, bugüne kadar pek çok büyük işler yaptı. Olmaz denilenleri başardı. İnşallah 2018 ve sonrasında da çok daha büyük hamleler gerçekleşecek. Millet kazandı, devlet kazandı, mazlumların duası kazandı” dedi.

KAZANAN TÜRKİYE OLDU

Ankara'da bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun ise telefon bağlantısıyla alanda bulunanlara seslendi. Sorgun, “Aziz milletimiz 24 Haziran'da Türk siyasi tarihine altın harflerle yazılacak bir zafer kazanmıştır. Cumhurbaşkanımız yeni dönemin ilk başkanı olurken, AK Parti de yeni bir zafere imza attı. Bugün kazanan Türkiye olmuştur. Bugün kazanan dünyadaki bütün mazlumlar olmuştur. Milletimiz dünyaya demokrasi dersi verdi. Elhamdülillah bu seçim huzur ve sukunetle geçti. Sizlere binlerce kez teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

AK Parti Konya milletvekillerinin de hitap ettiği program için meydanda toplanan vatandaşlar, gecenin geç saatlerine kadar sevinç gösterilerinde bulundu.