Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Yeni Türkiye’nin İnşasından Kasıt Nedir?

Yeni Türkiye’nin İnşasından Kasıt Nedir?

Ak Parti İl Teşkilatı bildiğiniz gibi her ay mutlaka bir önemli misafiri Konya’ya getiriyor ve medya mensubu arkadaşlarımızla buluşturuyor. Zaten programın ismi de “Medya Tanıtım Günler”…

Bu ay ki programa da malumunuz AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Numan Kurtulmuş davet edilmiş. Aslında genel olarak bu güne kadar bütün programlara ben davet ediliyordum ama (nedenini bilmiyorum), bu programa davet edilmedim. Belki de aranmışımdır fakat ulaşılamamıştır, önemlide değil fakat nedenini bilmediğim bir sebeple davet edilmediğim için ben de toplantıya katılmadım.

Haberlerden izledim Sayın Numan Kurtulmuş’un açıklamalarını ve tabii yine haberlerden okumaya çalıştım. Ben Sayın Numan Kurtulmuş’u önemseyen bir insanım, gazeteciyim. Zatı Alilerinin katıldığı bir toplantıya ben şahsen katılamasam da o toplantı ile ilgili bilgiler benim için önemli oluyor.

Sayın Numan Kurtulmuş ve arkadaşlarının uzun yıllar hem şehrimize hem de ülkemize önemli hizmetler yapacak değerde esvapta insanlar olduğunu hep düşündüm ve kanaatimde budur.

Bir değer kolay yetişmez, insan yetiştirmek ağaç yetiştirmekten, ekin yetiştirmekten, menekşe yetiştirmekten daha zor, zahmetli bir iştir. Yetişmiş insanının kıymetini bilen milletler tarih sayfalarında başarıları ile anılır ve fakat eğer insanınızın kıymetini bilemezseniz ya o adamı harcarsınız, koskocaman bir toplum insan yeme fabrikasına dönüşür ya da başka milletler o insanlara sahip çıkar, sizin yetiştirdiğiniz insanın meyvesini başkaları yer.

Adalet ve Kalkınma Partisinin yapmış olduğu metot bu çerçeveden bakıldığında doğrudur. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan doğru yapmaktadır, Sayın Süleyman Soylu, Sayın Numan Kurtulmuş gibi bu ülkenin değerlerinin siyasetin rekabet dehlizlerinde kaybolup, yok olup gitmesine müsaade etmemiş ve bu insanları Türkiye’ye yeniden kazandırmıştır.

İşte ben bu noktadan bakarak Sayın Soylu’nun da, Kurtulmuş’un da ve Kurtulmuş Bey ile gelen çalışma arkadaşlarının da ülkemize önemli hizmetleri olacağını düşünüyorum. Bunun için de Sayın Kurtulmuş’un açıklamalarını, tavırlarını, toplantılarını en üst düzeyde haber yapılmaya değer görüyorum ve tabi köşesinde de gazetecilerin yazması gereken, televizyonda programcıların konu etmesi gereken hususlardan olduğunu düşünüyorum.

Gelelim Konya’daki toplantıya, Lokman Koyuncu ağabeyin internet haber sitesi www.haberkonya.com’un atmış olduğu manşet bence çok önemli. Ne demiş haberkonya.com haberin manşeti olarak; “Yeni Türkiye’nin İnşasından Kastımız Budur”…

Bir haberin başlığı her şeyi ile o haberi anlatabilir mi? Evet yapılır ve yapılmış. Yani hani onlarca sayfa ile bu manşeti yazsanız yazılır. Habercilik açısından baktığınızda mesele zaten budur ve önemli olan o toplantıda en önemli ifadeyi bulabilmektir, el hak bulunmuştur.

Söylenmek istenen söz, yapılmak istenen iş, varılmak istenen hedef budur zaten; Yeni Türkiye’nin İnşası…

Sayın Numan Kurtulmuş’un AK PARTİ’de ne aradığını bilemeyen zevat bence günün kargaşasından sıyrılsın ve Yeni Türkiye’nin İnşası ne demek? Onu anlamaya çalışsın.

Terör konusuna da, siyasete de, Konya’ya da, Türkiye’ye de, enerjiye de, KOP’a da, Üniversitelere de, hastanelere de, Amerika’ya da, Suriye’ye de, Mali’ye de, Fransa’ya da, adalet mekanizmasına da, polisimize de, istihbaratımıza da, askerimize de, hariciyemize de işte bu zaviyeden baksın.

Yoksa anlayamaz yaşananları, anlamaz da… Saçma sapan bir adamın “şubat ayında atamalar olmazsa size oy vermem” açıklamasına başbakanın verdiği yanıtı gurur, kibir zanneder.

Oysa ülkemiz zaten bizlere rağmen, halkımıza, milletimize rağmen sistemini tam oturtacak ve dünyayı yönetecek ülkelerden olacaksa her şeyden önce bütün işlerinde kurallarını net belirlemeli ve o kurallar çerçevesinde taviz vermeden hukukilik ve insanilik prensipleri ile hareket etmelidir.

Biz, çiftçiye şunu vermezsen oy vermem, işçiye şunu vermezsen oy vermem, gazeteciye şunu vermezsen oy vermem, memura şunu vermezsen oy vermem mantalitesini aşamaz isek bu ülkeden ne köy olur ne kasaba…

Türkiye doğru yönetilmektedir, doğru işler yapılmaktadır ve Sayın Numan Kurtulmuş’un açıklamalarından da çıkardığımız bir ekip olarak AK PARTİ’nin ülkemize hizmeti bütün kademelerince sürdürerek, Yeni Türkiye’nin İnşasını bir şekilde başaracaktır.  

Allah bu ülke için, insanlık için, Konya için kalbi atanlara güç kuvvet versin… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR