Yeni Türkiye’ye destek verin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırşehirlilere 7 Haziran’daki genel seçimleri hatırlatarak, yeni Türkiye’nin temellerini atma çağrısı yaptı: Yeni Türkiye ve yeni anayasa için iradenizi ortaya tam manasıyla koymalısınız.
Yeni Türkiye’ye destek verin

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, teşekkür ziyaretleri kapsamında ziyaret ettiği 6. il olan Kırşehir’de toplu açılış törenine katıldı. Kent meydanında düzenlenen törende onbinlere seslenen Erdoğan, özetle şunları söyledi:
Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde halka farklı bir cumhurbaşkanı olacağım sözünü verdim. Verdiğiniz emanetin gereğini yerine getirmek için hamdolsun ara vermeden ‘yola devam’ dedik.
KILAVUZU KARGA OLANIN...
Anamuhalefet partisinin genel başkanı Somali ziyaretinde çocuklara dağıttığım hediyelerin ne olduğunu bilmeden, yalan yanlış bir ifadeyle Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanına bir saygısızlık yaptı ve yine rezil oldu. Kılavuzu karga olanın... Biliyorsunuz söylememe gerek yok. Biz çocuklara boyama kitapçığı dağıtıyoruz o bunu anlamıyor. Ona bu aklı veren kimlerse bu yanlışların içerisine sokuyorlar. Türkiye’ye de dünyaya da bir kez daha rezil oldu.
MONTAJ SANATINI ÖĞRENDİ
Bunların işi montaj. Bunlar montajdan, şantajdan, şantaja boyun eğmekten başka bir şey bilmez. Bunların kılavuzu paralel yapı. Paralel yapıyla el ele, kol kola şimdi montaj sanatını öğrendiler, uyguluyorlar. Onlar durdurmanın biz Türkiye’yi daha da büyütmenin, yüceltmenin mücadelesini vereceğiz. Kim ne yaparsa yapsın milletin iradesinden asla ve asla taviz vermeyeceğiz.
Ne diyordu rahmetli Muharrem Ertaş, ‘Aşkınan çalışan yorulmaz’ Dün (önceki gün) sanatçılar ziyaretime gelmişlerdi. Onlar da bu kadar enerjiyi nasıl buluyorsunuz dediler. Onlara da aynı şeyi söyledim. Aşkınan çalışan yorulmaz. Biz milletimiz için aşkla çalışıyoruz. Son nefesimize kadar yorgunluk tanımayacağız.
7 HAZİRAN VURGUSU
Bu yıl önemli bir yıl. 7 Haziran’da genel seçime gidilecek. Bu seçimlerin önemli bir yanı şu, 2023. 2023 hedeflerine giderken cumhurbaşkanlığı seçimlerine giderken de “yeni Türkiye” demiştim. Bir de yarıda kalan bir şey vardı, başaramadık o da yeni anayasa. Şimdi diyorum ki yeni Türkiye ve yeni anayasa için siz iradenizi ortaya tam manasıyla koymalısınız. Nasıl cumhurbaşkanlığı seçiminde millet iradesini ortaya koyduysa, sağlam irade ortaya çıktıysa inanıyorum ki 7 Haziran’da da siz, gerekli tavrı, yeni anayasayı kuracak gücü ortaya koyacak ve yeni Türkiye’nin temellerini atacaksınız.

Ya Allah deyip Somali’ye gittik

Somali ziyaretini eleştirenlere de cevap veren Erdoğan, çekinmeden, korkmadan “Ya Allah” deyip Somali’ye gittiklerini belirtti. Bazı siyasi partilerin genel başkanlarının kendilerine, “Ne işiniz var Somali’de? Türkiye’yle ilgilenin” dediğini belirten Erdoğan, "Adama sorarlar; ‘Acaba sizin 10 bin kilometre mesafeden gelip de Irak’ta, Kobani’de, Afganistan’da ne işin var’ Öyle mi? Eğer güçlü bir ülke güçlü bir imparatorluğun varisi iseniz, öyle düşünemezsiniz. Artık, gündem belirleyen Türkiye var” dedi.

Artık daha çok terleyecek

Göreve geldiği 28 Ağustos 2014’ten bugüne kadar yoğun bir gündemi olan Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası yapmayı planladığı ‘teşekkür’ ziyaretlerinin programı netlik kazandı. Yurtiçindeki ‘teşekkür’ mitinglerine başlayan Erdoğan, 7 Haziran'a kadar 30 ili dolaşacak. Yurtiçi ziyaretlerini sıklaştıracak Erdoğan, yurtdışı ziyaretlerini de artıracak. Erdoğan bu kapsamda, yurtdışı seyahatlerini haftaiçinde, yurtiçindekileri ise haftasonlarında yapacak.